Literarni klub Gimnazije Lava je 11. januarja v šolski knjižnici predstavil literarno revijo Magma, ki je izšla tik pred iztekom lanskega leta. S prenovljeno zasnovo glavnega urednika Benjamina Jakoba iz 4. b in svežo ter nadvse privlačno grafično podobo, ki jo je zasnoval Niko Žafran iz 4. c, so med platnice Magme uspeli zajeti delček lanskoletnega ustvarjanja. Na predstavitvi so pod mentorstvom Špele Zupan dijaki brali odlomke iz revije, dogodek pa so z glasbo obogatili dijaki pod vodstvom profesorice Metke Jagodič Pogačar.

Ker pri literarnem krožku že snujemo novo številko, smo v februarju začeli z intenzivnim nabiranjem prispevkov. Zato vabimo k sodelovanju vse dijake in profesorje, da nam na naslov GL.literarni-klub@sc-celje.si pošljejo svoja besedila, prav tako pa so dobrodošle umetniške fotografije in ilustracije.

Za tiste, ki besedil še niste napisali, bomo v ponedeljek, 5. februarja, pripravili Pekarno poezijo, na kateri vam bo Prešernova zapuščina pomaga poiskati pravi navdih. Preverite, ali vam lahko uspe napisati pesem, ki bo objavljena v letošnji številki Magme. Vsekakor se boste med obiskom pekarne zabavali in morda tudi posladkali.

Ob letošnjem kulturnem prazniku bomo razpisali tudi fotografsko-literarni natečaj, ki se bo zaključil z razstavo ob svetovnem dnevu poezije. Več v razpisu, ki bo objavljen v tem tednu.

Želimo vam navdiha poln mesec kulture!

Literarni klub Gimnazije Lava

 

#popLAVAnavdiha

Skip to content