Ponosni smo, da je Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti prepoznal Magmo, literarno revijo Gimnazije Lava kot eno izmed najboljših srednješolskih literarnih glasil.

 

Magmo 2023 so pod mentorstvom profesorice Špele Zupan uredili Benjamin Jakob (glavni urednik), Nana Novak, Ema Stella Novak, Maša Hacin, Zala Beltram in Maša Pirec, za grafično podobo celotne revije in naslovnico pa je poskrbel Niko Žafran.

27. marca bo na Roševih dnevih v Celju v dopoldanskem času delavnica za urednike, popoldne pa odprtje razstave in podelitev nagrad.

Potrditev, ki smo jo prejeli, nas seveda navdaja s ponosom, hkrati pa že čutimo tresljaje pred novim izbruhom. Pri krožku namreč že intenzivno zbiramo nove pesmi, zgodbe, tudi fotografije in likovne izdelke; v teku je natečaj za najboljši fotohaiku … Vabljeni, da nam pošljete svoje prispevke za novo številko na: GL.literarni-klub@sc-celje.si, našemu delu pa lahko sledite tudi na Instagramu: @literarna.kavarna. Bi želeli imeti tiskan izvod nagrajene revije? Oglasite se v kabinetu B-35.

Literarni klub Gimnazije Lava

#popLAVAnavdiha

Skip to content