Lan Gradišek, dijak 3. letnika tehniške gimnazije, se je v preteklih mesecih udeležil štirih srednješolskih turnirjev v debati – treh nacionalnih in enega mednarodnega. Na turnirjih je, kot že večkrat do sedaj, poleg Gimnazije Lava zastopal 1. gimnazijo v Celju, saj z njeno debatno ekipo sodeluje že 2 leti. Dvakrat v bolj izkušeni ekipi Kajuh Deodamnatus in dvakrat z manj izkušeno ekipo Kajuh Insania je dosegel naslednje rezultate.

  1. oktobra 2021 na prvem letošnjem nacionalnem turnirju običajnega formata – dve rundi na vnaprej pripravljeno debatno trditev in ena impromptu runda: ekipno 4. in posamično 14. mesto med govorci z ekipo Kajuh Deodamnatus v postavi Art Špegel, Nik Verstovšek, Lan Gradišek.
  2. novembra 2021 na drugem nacionalnem turnirju letos (prav tako standardnega formata): ekipna zmaga po zmagi v finalu in posamično 11. mesto na turnirju z ekipo Kajuh Deodamnatus v postavi, enaki prvemu turnirju.
  3. in 12. decembra 2021 na 9. letnem mednarodnem turnirju Winter Holidays Open po šestih debatah (2 debati impromptu in dvakrat po dve debati za različni pripravljeni debatni trditvi) 21. mesto v 1. diviziji z ekipo Kajuh Insania (postava za prve 3 debate: Nina Ellen Blake, Lan Gradišek in za druge 3 debate: Stella Alexandra Heath, Nina Ellen Blake, Lan Gradišek) in 41. mesto med govorci v diviziji posamično, hkrati 4. mesto med slovenskimi predstavniki v diviziji. Turnir je bil razdeljen v dve po veščinah enakovredni diviziji, vsaka je vsebovala 50 ekip, dosežek po govorniških točkah Lana umešča na izenačeno 7. mesto med predstavniki slovenskih šol.
  4. decembra 2021 na tretjem letnem nacionalnem turnirju impromptu formata – 3 impromptu runde 9. mesto ekipno z ekipo Kajuh Insania (postava Eva Leskovar, Nina Ellen Blake, Lan Gradišek) in 6. mesto v državi posamično po govorniških točkah.

Lanu čestitamo za njegove dosežke!

 

 

Skip to content