IZMENJAVA ERASMUS+ ESTEPONA (3. letnik)

 

Nepozabno doživetje se je začelo tistega ponedeljkovega jutra, ko smo se z izmenjavo Erasmus+ odpravili proti enemu izmed najbolj južnih krajev Španije. Pot nas je prvi dan pripeljala do Estepone, čudovitega obmorskega mesta, ki je kar kričalo od energije. Sonce in morje sta nas objemala skoraj cel teden, kar nam je omogočalo, da smo lahko raziskovali in uživali v vseh lepotah tega dela Španije.

Tekom tedna smo se na srednji šoli IES Mar de Alborán seznanili s španskim učnim sistemom, stkali ogromno prijateljskih vezi in temperamentni Španci so nas vsak dan posebej navduševali s svojo odprtostjo in spontanostjo. Odpravili smo se na veliko poučnih, zanimivih in zabavnih ogledov pokrajine, med spoznavanjem okolice pa smo se učili nove španske besede in izpopolnjevali pogovor v angleškem ter španskem jeziku.

Obiskali smo arheološka najdišča (Baelo Claudia in Dólmenes de Antequera), se sprehajali po rojstnem mestu Pabla Picassa (Málaga), videli pa smo tudi eno izmed najlepših plaž v Španiji – Playa de Bolonia. Imeli smo srečo, da smo si lahko v živo ogledali tudi nogometno tekmo, v kateri je igral klub Estepona. V šoli smo preživeli kar nekaj ur in aktivno sodelovali pri pouku. Profesorji so nas toplo sprejeli in začutili smo tisto pristno sodelovanje med učenci in profesorji. V istem tednu so bili na šoli na izmenjavi tudi bolgarski dijaki iz Srednje naravoslovne in matematične šole iz Botevgrada. Skupaj smo tako spoznavali kulturno raznolikost Španije, Bolgarije in Slovenije.

Vsak dan posebej je bil poln pozitivne energije in ta izkušnja predstavlja velik doprinos k širjenju našega obzorja. Izmenjava Erasmus+ je zagotovo priložnost, da spoznamo druge kulture in to nas naredi bogatejše, kajti na koncu ostanejo doživetja za vedno zapisana v nas. Zahvala velja našima spremljevalkama prof. Sandri Đulabić in prof. Andreji Leskovar, ki sta z zaupanjem spremljali naše korake in omogočili, da smo izkušnjo doživeli v popolnosti.

Maša Hacin L3C

 

Maša Hacin, 3. c

Skip to content