Se še spomnite naše Literarne kAVArne? Stojnice na gimnazijskem hodniku, ki je ponujala pesmi za s sabo v zameno za vaše verze? Res ste nas navdušili s svojim obiskom. Toliko je bilo pesmi, ki so nastale iz vašega trenutnega navdiha ali ob pomoči navdihomata, da smo lahko dolgo uživali ob njihovem prebiranju. Dijaki in profesorji ste napisali skupaj 87 pesmi, od zelo kratkih do celo stran dolgih, od filozofsko razmišljujočih in zasanjano romantičnih do hudomušno razposajenih – skupaj se nam je zapisalo kar 679 verzov.

Kot najbolj pesniško navdahnjen razred se je izkazal 2. b, za njim pa ni dosti zaostajal 1. e. Sodelovali ste dijaki iz enajstih razredov, kar nekaj pesmi pa je bilo oddanih anonimno, zato je ta številka najbrž v resnici višja.

Zdaj je čas, da izberemo tudi najboljšo kavarniško pesem. V ožji izbor smo člani Literarnega kluba Gimnazije Lava uvrstili 3 pesmi, kdo so avtorji naj ostane še skrivnost – vas pa vabimo, da na šolski Facebook strani z všečkanjem glasujete za tisto, ki je po vašem mnenju najboljša.

Upoštevali bomo vse glasove, ki bodo oddani do 20. marca. Na svetovni dan poezije, 21. marca, bo Literarna kAVArna ponovno odprta, poleg čisto nove ponudbe pesmi in navdiha bomo ta dan tudi razglasili zmagovalno pesem ter avtorju podelili nagrado.

Hkrati pa vse ustvarjalne gimnazijce vabimo, da nam pošljete svoje pesmi in prozna dela, ki bi jih želeli objaviti v gimnazijskem literarnem glasilu ob koncu šolskega leta. Zgodbe, pesmi, drame, skenirana likovna dela in umetniške fotografije pošljite do konca marca na e-naslov: GL.literarni-klub@sc-celje.si

Literarni klub Gimnazije Lava

#popLAVAnavdiha

Skip to content