Po treh letih so na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru v torek, 17. 5. 2022, ponovno izvedli državno tekmovanje z mobilnimi roboti. Na njem so se v več kategorijah pomerili osnovnošolci in dijaki. V kategoriji RoboCupJunior Reševanje Črta, ki je simulacija reševanja izpod ruševin po naravni nesreči, so nastopile štiri naše ekipe, ki so bile med najboljšimi na regijskem predtekmovanju v mesecu aprilu. Njihova naloga je bila sestaviti in sprogramirati robota, ki se mora čez različne ovire uspešno prebiti do območja nesreče, tam poiskati žrtve in jih nato prenesti v varno območje.

Na odlično 4. mesto so se uvrstili dijaki iz 1. e: Peter Potnik, Gašper Lukanc, Nace Basle in Matija Herlah. Njihov uspeh so z 8. mestom dopolnili Maks Jagodič (4. a), Luka Cvetič, Janez Vošner, Aljaž Zavasnik in Gašper Repše (vsi 2. e) ter z 10. mestom Tim Kovačič, Tian Vrtnik, Jakob Kidrič, Gašper Kolar (vsi 1. e). Zmagovalca decembrskega revijalnega tekmovanja (Tadej Vižintin in Maks Cizej, 1. e) sta zaradi tehničnih težav v 2. vožnji nekoliko zaostala, a še vedno zasedla dobro 13. mesto.

Za prikazano znanje in dosežene rezultate vsem iskreno čestitamo. Maksu želimo uspešno študijsko pot, ostalim pa naj bo to dobra osnova za prihodnja leta.

Mentorja
Karmen Kotnik in Tomislav Viher

 

Skip to content