V torek, 7. 6. 2022, smo se dijaki, ki se učimo nemški jezik, odpravili na ekskurzijo na Dunaj. Ogledali smo si številne znamenitosti avstrijske prestolnice, kot sta slovita hiša arhitekta Friedensreicha Hundertwasserja in Štefanova katedrala.

Po skupnem ogledu smo čas lahko izkoristili za samostojno raziskovanje mesta. Nato smo se s podzemno železnico odpeljali proti Schönbrunnovi palači. Kljub slabemu vremenu smo dan odlično preživeli.

Ajda Kokovnik in Karin Kovač, 3 .d

Ekskurzija na Dunaj je bila zelo poučna, ker smo videli veliko znamenitosti, o katerih smo se učili pri pouku nemščine.

Juš, 2. e

Sacher torta v slaščičarni Demel je bila odličnega okusa.

Miha, 2. e

Pri ogledu mesta so me zanimali veličastne zgradbe in urejenost prostora. Hrana je bila draga, a okusna.

Gal, 2. e

Ekskurzija je bila zelo zanimiva, program je bil vsebinsko dobro organiziran in izpeljan.

Aljaž, 2. e

Zaradi razmer na cesti je bila vožnja v obe smeri dolga in naporna. Imel sem kratek klavirski koncert v Hiši glasbe, užival sem v prostem času, ki ga je bilo dovolj za pohajkovanje po središču mesta.

Gašper, 2. e

Ekskurzija je bila poučna, sproščena in zabavna. Najbolj sta mi bila všeč dunajska tržnica/ Naschmarkt in Štefanova stolnica/Stephansdom.

Dominik, 2. b

Na Dunaju sem se imel lepo, srečeval sem prijazne ljudi in jedel dobro hrano. Na tržnici sem poskusil turško jed falafel in se pogovarjal s turškim branjevcem.

Aleksej, 2. e

Za ogled znamenitosti Hundertwasserhaus sem imel premalo časa, saj me arhitektura zelo zanima. Zelo mi je bila všeč še Karlova cerkev/Karlskirche.

David, 2. e

 

Zelo zanimivo je, da sem si lahko ogledal vse znamenitosti, ki smo jih obravnavali pri pouku nemščine v 2. lekciji. Uspelo mi je, da sem se pogovarjal v nemščini.

Alex, 2. e

Skip to content