Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru so v torek, 16. 5. 2023, izvedli državno tekmovanje z mobilnimi roboti. Na njem so se v več kategorijah pomerili osnovnošolci in dijaki. V kategoriji RoboCupJunior Reševanje Črta, ki je simulacija reševanja izpod ruševin po naravni nesreči, sta nastopili dve naši ekipi, ki sta se uvrstili na prva tri mesta na regijskem predtekmovanju v mesecu aprilu.

Naloga tekmovalcev je bila sestaviti in sprogramirati robota, ki se mora čez različne ovire uspešno prebiti do območja nesreče, tam poiskati ponesrečence in jih nato prenesti v varno območje. Letos je bila naloga še malo težja, saj je bilo potrebno ločiti “žive” in “mrtve” ponesrečence ter jih odložiti na različni lokaciji.

Osem dijakov iz 2. e se je odlično pripravilo na zadano nalogo. Razdeljeni v dve ekipi so zasedli drugo in tretje mesto:

  • 2. mesto: Peter Potnik, Tian Vrtnik, Matija Herlah in Maks Cizej;
  • 3. mesto: Gašper Lukanc, Tim Kovačič, Nace Basle in Jakob Kidrič.

Za prikazano znanje in dosežene rezultate vsem iskreno čestitamo. Petru, Tianu, Matiji in Maksu pa želimo veliko uspeha ter novih izkušenj na evropskem prvenstvu RoboCupJunior, ki bo potekalo od 7. do 10. 6. 2023 v Varaždinu.

Mentorja
Karmen Kotnik in Tomislav Viher

Skip to content