Prvi del delavnic podjetništva je bil posvečen varnosti na internetu. Poseben pomen smo namenili ozaveščenosti in možnih zlorabah, ki se dogajajo na internetu.

Nato so nam predstavili krožno gospodarstvo. Posebej pomembno je zaradi omejenih virov in hkrati je trajnostno naravnano ter varuje naše okolje. Na koncu so nam predstavili pomen krožnega gospodarstva pri kovinah. Teh imamo le omejeno količino in so trajne. Prav zato so posebej primerne za ponovno uporabo.

Aleksej Milčinović, 2. e

 

Film je vsak posameznik doživljal drugače, nekaterim se je zdel zanimiv, drugim presenetljiv, tretjim poučen. Spoznamo človeka, ki se razlikuje po razmišljanju, obnašanju in nepričakovanih sposobnostih. Glavni lik je ravno zaradi tega nekaj posebnega, sovrstniki ga ne razumejo, saj je sam v svojem svetu. Film se mi zdi poučen, ker spoznam, da lahko tako drugačni ljudje prispevajo veliko družbi s svojimi skritimi talenti.

Tjan Omerzel, 2. e

 

Organizacija mi je bila zelo všeč in imeli smo veliko prostega časa. Film mi je bil pa malo smešen in čuden zaradi glavnega igralca in njegovega obnašanja. Všeč mi je bilo, ker je bil srečen konec. Jaz pa si sama takšnega filma, če ne bi bilo v okviru šole, ne bi ogledala.

Ana Hartman 1. d

 

V sredo, 25. 10., in četrtek, 26. 10. 2023, so nas obiskali prostovojci iz Mladinskega centra Celje in izvajali delavnice. Tema prve delavnice je bila spoznavanje sebe. Vsak dijak je dobil karto z vprašanjem, na katerega je odgovoril. Pri drugi delavnici smo se razdelili v dve skupini in tekmovali v kvizu. Pri tretji delavnici smo se učili o Evropski uniji preko kartic z vprašanji. Četrta delavnica je potekala na temo kreativnega pisanja. Spet smo se razdelili v skupine in dobili sliko, na katero smo napisali kratek spis, ki smo ga nato prebrali.

Mark Ravnak, 2. e

 

V torek, 24. 10. 2023, smo si dijaki prvih in drugih letnikov v Cineplexxu Celje ogledali film Šepet metulja. Opomnil nas je na strpnost do drugačnosti, ki je v današnji družbi, polni predsodkov, žal velikokrat primanjkuje.

V četrtek, dva dni kasneje, smo imeli še en dan obveznih izbirnih vsebin. Udeležili smo se predavanja Učenje učenja s poudarkom na organizaciji časa za usklajevanje vsakodnevnih obveznosti. Seveda nihče ni preslišal dejstva, da pomembno vlogo pri uspešnosti v šoli in kasneje v življenju igrajo tudi prosti čas in odmori med učenjem, ki prispevajo k boljši koncentraciji. Predavanju sta sledila še ogled in predstavitev Osrednje knjižnice Celje, kjer smo bili dijaki seznanjeni z vrstami tam hranjenega gradiva, ki nam bo (če že ne ravno vsem za branje) koristilo pri izdelavi seminarskih nalog v nadaljevanju šolanja.

 

Klara Jug, 1. e

V petek, 27. 10. 2023, smo dijaki 1. d obiskali Osrednjo knjižnico Celje. Najprej smo imeli splošno predstavitev knjižnice. Ta bi lahko bila zanimivejša, lahko bi nas tudi vključili s kakšnim kvizom ali miselno igro. S tem bi mogoče pritegnili večjo pozornost in sodelovanje dijakov. Morda pa je bilo samo še prezgodaj … Sledil je ogled knjižnice, ki mi je bil zelo všeč. Zaradi lepega in umirjenega ambienta ter vzdušja nas je knjižnica pritegnila in zanimala. Sicer pa je bil tudi knjižničar zelo prijeten in potrpežljiv z nami.

Ajda Sovič, 1. d

 

#
Skip to content