Mesec september je tudi mesec, ko se znova sestane dijaška skupnost. Na prvi seji, ki je bila v sredo, 13. septembra, smo spoznali sveže izvoljene predsednike 1. letnikov, poleg njih pa so se tudi v nekaterih višjih letnikih odločili za zamenjavo, kar pomeni, da dijaško skupnost z novim šolskim letom sestavljajo dijaki, polni novih idej, pripravljeni pomagati pri že tradicionalnih dogodkih ter trdno odločeni, da izpeljejo tudi kakšnega novega.

Že na prvi seji so dijaki izvolili novo predsednico Dijaške skupnosti Gimnazije Lava – to je postala Tjaša Stupan iz 3. c, njena namestnica je Polina Crimova iz 2. d.

Novoizvoljeno predsednico Tjašo Stupan je že v petek, 15. septembra, čakala prva častna naloga – pred vhodom v Šolski center Celje je sprejela predstavnike Dijaške organizacije Slovenije, ki so ta dan obiskali vse celjske srednje šole ter dijaškim skupnostim predstavili delovanje organizacije, njihove aktivnosti ter paleto možnosti za aktivno sodelovanje dijakov pri njihovih dogodkih in projektih. Predsedniku Simonu Trussevichu in Žaku Galuniču so v predavalnici B-12 prisluhnili vsi predsedniki razredov na Šolskem centru Celje, skupaj s člani predsedstva DOS pa so nas obiskali tudi predstavniki Dijaške skupnosti Celje, ki se je formirala letos spomladi in bo skušala v tem šolskem letu uresničiti svoje poslanstvo boljšega povezovanja vseh dijakov, ki se šolajo v Celju.

Dijaško skupnost v sredo, 20. 9., čaka že nova seja, na kateri bodo načrtovali dogodke v šolskem letu 2023/2024 ter prisluhnili predstavnici Mladinskega centra Celje, ki jim bo predstavila dogodke, delavnice in projekte pod njihovim okriljem.

 

Mentorici Dijaške skupnosti
Špela Zupan in Maja Bukovec

 

Skip to content