V sredo, 7. aprila, smo tudi na naši šoli obeležili svetovni dan zdravja.

Dijaki 3. letnika so prisluhnili predstavitvi profesorice Save Malenšek o zdravem načinu prehranjevanja, samooskrbnem vrtnarjenju, koristnem gibanju za vse generacije in različnih motnjah hranjenja.

Dijaki 4. letnika  so prisostvovali pogovoru z gostom dr. Matjažem Lesjakom, ki ga je vodila profesorica Darja Kapus. V pogovoru je bilo izrečenih veliko zanimivih misli, ki so se nam vtisnile v spomin.

Dijaki 1. in 2. letnika bodo dan zdravja obeležili v naslednjih dneh v obliki delavnic, ki jih bodo na daljavo izvedli študenti psihologije, osrednje teme pa bodo osamljenost, tesnoba in panični napadi. Delavnice organizira gospa Mojca Bučar Trotovšek.

Skozi vse leto pa za naše zdravje skrbi profesorica Mateja Frangež z minutami za rekreacijo.

Gospodu ravnatelju in vsem kolegicam in kolegom se zahvaljujem za pomoč.

 

Organizatorica vsebin dneva zdravja
Marija Kresnik

Sara Pečnik, 4. a

Dijaki 4. letnika smo bili deležni predavanja z vsebino, ki nam bo pomagala pri soočanju s situacijo, ki nam jo je povzročil virus. Bila sem navdušena, da je predavanje namenjeno prav četrtošolcem, saj sem želela izvedeti še kakšen nasvet, kako zbistriti svoje misli in se umiriti. Kljub temu da dr. Lesjak ni direktno povedal, kakšne vaje lahko izvajamo, nam je namignil, da si lahko misli zbistrimo s tem, da nadzorujemo svoje dihanje. Poudaril je tudi, da človeško telo deluje bolje, če nekaj časa v dnevu namenimo rekreaciji v naravi. Vključeval je tudi primere iz njegovega dela in vsakdanjega življenja, zato je bilo predavanje še zanimivejše. Bilo je zelo poučno in upam, da bomo takšnih predavanj še deležni.

Rok Hrustel, 3. d

V sredo, 7. aprila 2021, smo obeležili dan zdravja in si ob tej priložnosti ogledali prispevek profesorice Save Malenšek. Zdravje je naše največje bogastvo in na to temo obstaja več pregovorov, eden izmed njih se glasi: »Če si ne vzameš časa za zdravje, si ga boš moral za bolezen.« Kakšen pomen ima zdravje, se je še bolj pokazalo v korona krizi, ki nam življenje greni že več kot eno leto.

Za zdravje moramo vseskozi skrbeti. Vprašanje pa je, kako to storiti. Vse to smo izvedeli v izjemno poučnem prispevku profesorice Malenšek, ki je v en video spretno vključila pomembnost gibanja in dobrega počutja, pravila zdravega prehranjevanja ter pomen doma pridelane hrane. S svojim prispevkom je odgovorila na marsikatero naše vprašanje s področja zdravega načina življenja in hkrati predstavila nekaj smernic, ki so obvezne za kvalitetno skrb za zdravje. Zdravje je tema, ki jo, kljub temu da je vedno na dnevnem redu, radi večkrat preslišimo. Reportaža športne pedagoginje je v nas prebudila še večje zavedanje o pomembnosti zdravja in nam postavila nekaj ciljev, ki bi jih bilo dobro doseči, saj bi z njimi dosegli bolj zdrav način življenja.

V imenu vseh, ki smo si prispevek ogledali, se zahvaljujem profesorici Savi Malenšek za izredno poučen video. Hvala tudi vsem ostalim profesorjem, ki so to predavanje omogočili.

Skip to content