Ob svetovnem dnevu zdravja (7. 4.) smo gimnazijce v torek, 2. 4., ozavestili o pomenu zdravja, in sicer preko različnih delavnic, predavanj, aktivnosti in zdravih obrokov.

Dijaki 1. letnika so imeli delavnico o zdravem življenjskem slogu, kjer so preko različnih izzivov/nalog izdelali prehransko piramido, prepoznavali različne okuse zelenjavnih/sadnih smutijev, izdelali svoj jedilnik, si izmerili svoj srčni utrip po lahkotnem teku in pri visoki intenzivnosti ter se primerjali s svojimi sovrstniki.

Dijaki 2. letnika so bili deležni predavanja o sladkorni bolezni in demonstracije sladkorja v 13 različnih napitkih, ki jih najdemo na hodnikih naše šole (od vode do energijskih pijač). Dijaki so morali preko učne spletne platforme Kahoot vseh 13 napitkov po svoji intuiciji razvrstiti v pravilni vrstni red. Zagotovo so bili dijaki negativno presenečeni o vsebnosti sladkorja v kateri izmed predstavljenih pijač.

Dijaki 3. letnika so bili o dnevu zdravja na Gimnaziji Lava obveščeni pri nekaterih rednih urah pouka, tako so se nekateri med uro nemščine oz. angleščine pogovarjali o pomenu spanja, škodljivosti energijskih pijač ali se odpravili na aktivnost izven učilnice, pri slovenščini niso S-struktur različnih povedi pisali v zvezke, temveč so jih morali prikazati s svojimi telesi, pri matematiki pa so obravnavali statistiko s pomočjo osebnih podatkov iz športnovzgojnega kartona ter si za zaključek pripravili zdravo pojedino.

Dijaki 4. letnika pa so imeli predavanje in razpravo na temo zasvojenosti sodobnega časa, kjer se je predavateljica gospa Veronika Jazbec dotaknila različnih vrst zasvojenosti, vključno z drogami, alkoholom, kajenjem, iger na srečo in digitalne odvisnosti.

Vsi dijaki so v B-etaži tekom dneva lahko pojedli zdrav obrok, ki so ga delili dijaki 2. letnika. Na razpolago so imeli jabolka in kruh z medom. Vso hrano je donirala trgovina Jagros, d. o. o., za kar se zahvaljujemo.

Tim zdrave šole
#popLAVA zdravja

 

Skip to content