V torek, 24. 10. 2023, je na Šolskem centru Celje potekal tradicionalni Dan odprtih vrat. Obiskalo nas je približno 1000 učencev 9. razredov osnovnih šol Savinjske regije. Namen dneva je, da učencem osnovnih šol omogočimo spoznati utrip življenja in dela na šoli, jih navdušiti in s tem promovirati izobraževalne programe, ki jih ponujajo šole Šolskega centra Celje.

V uvodnem delu v šolski telovadnici, ki sta ga vodila naša dijaka Eva Kveder, L2D in Svit Janc, L2E nas je navdušil tudi šolski bend Eruption pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar. Za dobro vzdušje je poskrbela maskota Šova, pri programu pa so sodelovale tudi plesalke. Po programu so se učenci udeležili delavnic, ki so jih pripravile posamezne šole Šolskega centra.

Na Gimnaziji Lava smo ponudili 7 delavnic, kjer so se učenci spoznali s tujimi jeziki, programirali robotke, sodelovali pri fizikalnih poskusih, se sprostili z jogo in si naredili dišavo ter gel za lase.

Na hodnikih je potekal prikaz športnih taborov, izmenjav in literarna delavnica.

Izjemno smo veseli, da so učenci odšli s pozitivnimi občutki in verjamemo, da so preživeli ustvarjalno in poučno dopoldne pri nas.

Nina Jaklevič, svetovalna delavka

 

Skip to content