V ponedeljek, 9. 5. 2022, smo tudi na Lavi obeležili tako pomemben dan, kot je dan Evrope. Letošnje leto je leto mladih in Glavni trg v Celju je res preplavila množica mladih, tudi tistih po srcu. Končno smo spet doživeli vrvež med stojnicami in pestrost glasov na odru. Na sklepnem dogodku Evropske vasi smo se gimnazijci pokazali z risbami Plečnikovih arhitekturnih stvaritev v Sloveniji, ki smo jim dodali nekaj opisov v slovenščini in angleščini. Na stojnici so se obiskovalci lahko preizkusili v vlogi arhitekta in skušali čim hitreje postaviti koščke v celotno zgradbo. Izzivu se ni mogel upreti niti predsednik države Borut Pahor, ki se je takšnega dogodka udeležil že drugič.

S čudovito akustično skladbo, ki je kot arhitektura Enkratna, neponovljiva (Okustični in Jadranka Juras), je nastopil naš bend ERUPTION. Tija Pšaker je z vokalom očarala obiskovalce, prav tako so svoj del dodali še glasbeniki Vid Hajder, Aljaž Rozman in Tjaš Paradiž, vsi pod taktirko mentorice Metke Jagodič Pogačar.

V šolski knjižnici si lahko v maju ogledate razstavo Plečnik v Sloveniji. Za risbe so poskrbeli dijaki 1. b in 1. d z mentorico Darjo Povše, v prevajalske vode pa so pod mentorstvom koordinatorice stopile Sara Korajac, Stella Močnik, Nana Novak, Neja Pešec in Ana Pustinek Miočič (vse 1. b).

 

Koordinatorica Evropske vasi
Andreja Vipotnik Ravnak

Skip to content