Pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora so v sredo, 11. 12. 2019, do zadnjega kotička napolnili Narodni dom in nam na božično-novoletnem koncertu S pesmijo v praznične dni pod vodstvom zborovodkinje Andreje Ocvirk in ob strokovni pomoči Boštjana Korošca predstavili izviren in zabaven božični program.

FOTO: Luka Rojnik

V uvodnem delu so dijaki povedali, kaj jim pomeni božič. Praznični koncert se je začel z istrsko ljudsko pesmijo Mamca, pošljite me po vodo (po zapisu Sv. Petra, priredba Mateja Petelin), nato smo poslušali skladbo If ye love more Thomasa Tallisa in motet Jubilate Deo Manola Da Rolda ter še dve ljudski pesmi, in sicer istrsko ljudsko iz Tinjana Na gorici, na placi (priredba Andrej Makor) ter ljudsko iz Prekmurja Zrejlo je žito (priredba Stojan Kuret).

Vmesni del so popestrili gostja Anabel in BK Studio Trio s pesmima Ob kavi in One more sleep.

V drugem delu so pevci za obiskovalce pripravili božično poslastico, ki se je začela z znano pesmijo O sveta noč (Adolphe Charles Adam, O Holly Night), sledili sta ji Počivaj milo detece (France Ačko) in Walking in the Air (iz Snowmana, Howard Blake, priredba Audrey Snyder). Zaključili so s skladbami Mary, did you know? (M. Lowery in B. Greene, priredba Roger Emerson), Sleigh Ride (Leroy Andreson, priredba Mark Hayes) in Pie Jesu (Andrew Lloyd Webber).

Vsem obiskovalcem je prijetne praznike zaželel tudi direktor ŠCC Igor Dosedla.

Tjaša Verdev

 

 

Skip to content