Učenje je pogoj za preživetje, je gibalo napredka posameznika in človeštva, je način življenja in zavestna odločitev za stalno radovednost, je pot do razumevanje duha časa in iskanje življenjskega smisla, je odkrivanje osebne identitete.

To je le pet dragocenosti iz zakladnice misli posameznikov o pomenu in učinkih vseživljenjskega učenja.

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju z ustanovami, skupinami in posamezniki po vsej državi in tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela in član različnih skupnosti.

Letos bo ta projekt potekal od 9. maja do 12. junija 2022. Zvrstile se bodo predstavitvene, izobraževalne, informativno-svetovalne, družabne, kulturne in slovesne prireditve po vsej državi in onkraj naših meja. Seznam prireditev najdete na povezavi https://tvu.acs.si/sl/koledar/.

 

Skip to content