Zavod za kulturo dialoga je v okviru koordinacije debatnega programa v Sloveniji na osnovnošolski, srednješolski in univerzitetni ravni v soboto, 17. 10. 2020, organiziral prvi letošnji online nacionalni debatni  turnir za srednješolce.

Turnir je potekal v 3 rundah, sledil jim je še finale. Prve dve rundi in finale so potekali na vnaprej pripravljeno trditev (This house believes that the response to a global pandemic such as COVID19 should be led by international expert institutions instead of national governments.), 3. runda po vrsti pa je bila impromptu – debatno trditev so ekipe prejele eno uro pred debato. Uporabljal se je power-match sistem, tako da so bile nasproti postavljene ekipe, ki so do tedaj na turnirju zmagale enako število debat.

Na slovenskem delu turnirja je bil Lan Gradišek, 2. e, v ekipi z Jonom Žnidarčičem, dijakom I. gimnazije v Celju. Zmagala sta prve tri debate in se uvrstila v finale, kjer sta osvojila 1. mesto. Poleg tega je bil Lan na lestvici slovenskih govorcev četrti. V bodoče namerava sodelovati tudi v angleškem delu podobnih turnirjev.

Čestitamo!

Skip to content