Zlati maturant 2017

V sredo, 20. 9. 2017, smo se na Šolskem centru Celje še zadnjič družili z našimi zlatimi maturanti. V štirih letih so doživeli marsikaj – postavljali na stotine vprašanj in iskali tisoče odgovorov (kakšne so razdalje med atomi, le zakaj je moral naš Prešeren napisati tako zapleten Sonetni venec, ali je prazen prostor resnično prazen, le kam se izlivajo vse te naše reke …). Torej, premagali so VSE izzive in znali odgovoriti na VSA vprašanja.

Kot ponosni dijaki so prispeli na cilj določenega življenjskega obdobja in sedaj dokončno zapuščajo naš center, zato jih je najprej nagovoril direktor Šolskega centra Celje gospod Igor Dosedla. Za njim so jim njihove ravnateljice in ravnatelja podelili zlatnike Zlatarne Celje v spomin na uspešen zaključek srednješolskega izobraževanja. Pospremila jih je tudi glasba Urha Feldina, Luke Drmića, Luke Logarja, Neže Pogačar in Žige Cokana – članov Mojstrov glasbenega ustvarjanja na ŠC Celje, ki delujejo pod mentorstvom profesorice Metke Jagodič Pogačar.

Povezovalca programa, Anja in Kristjan s SŠSMM, sta zaključila takole:« Zdaj je čas za praznovanje, čas, da užijete tisto malo svobode in brezskrbnosti, preden se odpravite na novo pot pridobivanja znanja in izkušenj. Zlatniki so v varnih rokah. Spominjajo naj vas na veselo, uspešno in z izkušnjami bogato obdobje v vašem srednješolskem življenju.«

Marija Gubenšek Vezočnik, ravnateljica Gimnazije Lava, je zlatnika podelila Lani Kuzman in Lari Mihelič.

Zlatima maturantkama še enkrat iskreno čestitamo.

Mentorica glasbenega programa
Metka Jagodič Pogačar

 

Nazaj