Štirje nagrajeni haikuji

Gimnazija Vič in Cankarjev dom sta letos razpisala že 18. vseslovenski srednješolski natečaj za najboljši haiku v slovenskem, angleškem, španskem in nemškem jeziku. Natečaja za haiku v slovenskem jeziku se je udeležilo okrog 800 dijakov in dijakinj iz enainpetdesetih srednjih šol, kar je največ do sedaj. Za pisanje haikujev v angleškem jeziku pa se je odločilo 254 dijakov iz enaindvajsetih srednjih šol.

Kar nekaj slovenskih in angleških haikujev dijakov Gimnazije Lava je bilo objavljenih v zborniku haikujev, štirje dijaki izmed naših mladih pesnikov pa so se uvrstili med najboljše pisce. Ti so 10. aprila 2018 prejeli nagrado na svečani prireditvi v okviru Transgeneracij, ki je potekala v Štihovi (Okrogli) dvorani Cankarjevega doma.

Nagrajene avtorice haikujev v slovenščini so Lara Ježovnik iz 4. b (mentorica dr. Breda Marušič), Lara Kolar iz 4. b (mentorica dr. Breda Marušič) in Anamarija Dečman iz 1. b (mentorica Katarina Petač), za haiku v angleščini pa je bila nagrajena Jasna Vidinič iz 4. b (mentorica mag. Polona Zalokar).

Lara Kolar, 4. B

 

Nocoj te sanjam 

v barvah, 

ki ne obstajajo.       Lara Kolar

 

Neskončno dolgi

online pogovori.

V živo tišina.           Anamarija Dečman

iščem smisel

srknem konjak

se bo že našel        Lara Ježovnik

 

Rambling through the park

Facing strangers

No eye contact       Jasna Vidinić

 

Nazaj