V petek, 4. 10. 2019, se je na naši šoli zbralo devet generacij dijakov in njihovih profesorjev naravoslovno-matematične usmeritve – programa, iz katerega je nastala današnja Gimnazija Lava. To obdobje je pomembno zaznamovalo zgodovino naše šole in celotnega Šolskega centra Celje, katerega 60-letnico praznujemo prav letos. Omenjena prireditev je še ena od mnogih, s katerimi bomo počastili ta jubilej.

FOTO: Luka Rojnik

Kulturni program je povezoval dijak Rok Hrustel, član literarnega kluba. Kot dobrodošlico je v imenu sedanjih dijakov in profesorjev Gimnazije Lava izrekel pesniške besede, ki simbolično odražajo povezanost nekdanjih ter sedanjih generacij, saj je na začetku prebral pesem mlade ustvarjalke, dijakinje iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, ki ji je dodal še svojo pesem. Za presenečenje je poskrbela glasbena zasedba, ki se je zbrala samo za ta dogodek, v kateri so bili profesorica Jana Kvas, v javnosti znana kot izvajalka lastnih in francoskih šansonov, spremljali pa so jo Matjaž Krušič, nekdanji dijak naravoslovno-matematične usmeritve, njegov sin Jaka, nekdanji dijak in zlati maturant Gimnazije Lava, ter Luka Agrež, prav tako naš nekdanji dijak.

V nadaljevanju sta spregovorila še direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla in ravnatelj Gimnazije Lava Peter Juvančič, v imenu naravoslovcev pa sta občinstvo nagovorili gospe Alenka Bratušek in Julija Žveplan Dolar. Srečanje se je nadaljevalo s sproščenim klepetom, v katerem so nekdanji dijaki in profesorji obujali spomine na čas, ki so ga preživeli skupaj.

FOTO: Matjaž Vuherer

 

Po mnenju mnogih gostov so sedanji gimnazijci v marsičem drugačni, kot so bili v svojih srednješolskih letih njihovi predhodniki, a vseeno je med njimi več podobnosti kot razlik. Tudi danes želijo mladi pridobiti čim več znanja za študij in življenje, tudi danes so ustvarjalni in zagnani ter tudi danes se na Gimnaziji Lava trudimo, da bi mlade generacije čim bolje pripravili na prihodnost.

Peter Juvančič

 

 

Skip to content