V ponedeljek, 29. maja, smo imeli na Gimnaziji Lava spomladanski športni dan. Dijaki so aktivnosti lahko izbrali sami: kamp Menina, Woop park Ljubljana, vožnja s kolesom v Thermano Laško, ples ob drogu in na svili ter pohod na Tolsti vrh in Celjsko kočo.

Vtisi dijakov:

Woop je zgradba, v kateri je ogromno trampolinov. Dejavnosti so potekale po skupinah: skakanje po trampolinu, tekmovanje v pritiskanju lučk, tekmovanje v košarki, skakanje v penice, boj med dvema ognjema in skakanje s stolpa. To izkušnjo bi s prijatelji ponovila še enkrat. (Klara Lorenčič, L1A)

Na športnem dnevu sem obiskala Woop park v Ljubljani. Razdelili so nas v skupine po deset, nato smo si obuli posebne nogavice. Ogledali smo si film o varnosti, nato pa hodili po postajah in opravljali izzive. Igrali smo dodgeball, skakali čez ovire, se preizkusili v oviratlonu in imeli tekmovanje v pritiskih na lučke. Bilo je zelo zabavno, saj sem dan preživela s prijatelji. (Glorija Mužerlin, L1E)

Obisk kampa Menina vključuje obisk adrenalinskega parka in jezera, po katerem smo veslali. Lahko smo se preizkusili v različnih igrah z žogo (nogomet, odbojka, košarka) in različnih družabnih igrah (namizni tenis, mini golf). Dan je bil poln adrenalina in glasnega smeha, saj smo aktivnosti opravljali v večjih skupinah in tako druženja s prijatelji ni manjkalo. Če bi tudi vi radi izkusili dan, poln raznolikih in zabavnih aktivnosti, obisk kampa srčno priporočam. (Eva Kumer, L1A)

Za aktivnost na športnem dnevu sem izbrala ples ob drogu in na svili. Obiskali smo prostore plesnega centra Zgibanka v Celju. Pod vodstvom tamkajšnje vaditeljice smo se ogreli, nato smo se razdelili v dve skupini. Spoznali smo ples na svili, kjer smo izvajali nekaj trikov. Še bolj pa mi je bil všeč ples ob drogu, pri katerem pride do izraza ženska energija. Izkušnjo bi priporočila sleherni ženski. (dijakinji L1A)

Nekateri smo se odločili za kombinacijo kolesarjenja in plavanja. Prvi del kolesarjenja v Laško je bil zabaven. Položni kolesarski poti sledi nekaj vzponov, ki so kar naporni. Sledilo je sproščujoče kopanje v Thermani Laško. Pot nazaj je bila naporna, saj nas je termalna voda precej utrudila, pa tudi sonce je bilo opoldne že kar močno. (David Gajšek, L1A)

Če ste športno aktivni, priporočam pohod na Celjsko kočo čez Vipoto in Tolsti vrh. Razgled na vrhu je zelo lep. Če boste imeli srečo, lahko vidite celo svojo hišo. Na Celjski koči je tudi hotel, ki pa je bil ta dan žal zaprt, tako da nismo mogli ničesar privoščiti. (Jaka Koritnik, L1A)

Skip to content