Predstavitev šole


Video sprehod po šoli


Šolska himna


Knjižnica

 

Tako pa je izgledalo vabilo na informativni dan pred sedmimi letiInformacije za osnovnošolce ter kontakti.


Na vstopno stran

 

Skip to content

Dragi osnovnošolci, spoštovani starši!

Obisk te spletne strani je že velika potrditev, da vas zanima znanje. Naša šola (po domače ji rečemo kar Lava) je polna zvedavih, znanja polnih in včasih navihanih dijakov, ki so se odločili za težko šolo in s tem naredili odlično naložbo za življenje.

Zadnji dogodki dokazujejo, da se bodo v prihodnosti lažje znašli ljudje, ki bodo široko splošno izobraženi, saj težko natančno vemo, kam nas bo pot življenja odpeljala čez nekaj let in kateri poklic bomo opravljali.

Prepričan sem, da se boste dobro znašli na našem spletnem informativnem portalu, ki je v celoti plod znanja dijakov, profesorjev in ostalih delavcev našega zavoda. Pri nas smo bili že od nekdaj zelo aktivni, morda za koga rahlo sramežljivi, a ko enkrat skočite v »naš svet znanja«, vam bo jasno, kaj sem mislil s tem.

Tako vam kot vašim staršem želim, da bi se ob spletnih predstavitvah dobro počutili in predvsem veliko naučili. Vse povezave, slike in zapisi so narejeni tako, da pokažejo pravo dušo Lave in komaj čakajo na vaš obisk.

Odločitev za srednjo šolo je popolnoma vaša, jaz vam želim, da boste izbrali pravo šolo zase.

Lepo vas pozdravljam.

Peter Juvančič, ravnatelj

Dragi osnovnošolci, spoštovani starši!

V življenju moramo sprejeti mnogo odločitev, ene so čisto vsakdanje, po navadi manj pomembne, druge imajo večji pomen. Ta, pred katero stojite zdaj, kam po uspešno zaključeni osnovni šoli, je vsekakor ena pomembnejših. Zato je prav, da se na križišču poti ustavite, pogovorite in razmislite o tem, kaj vam gre dobro, kaj vas zanima, katere šolske predmete imate radi, kaj radi počnete v prostem času, kaj bi v življenju radi dosegli, kaj razvijali, koliko ste pripravljeni vložiti v učenje in kakšne so vaše ambicije.

Če razmišljate o poklicih, ki zahtevajo daljše izobraževanje in si hkrati želite pridobiti široko paleto znanja, ki vam bo omogočalo nadaljevanje izobraževanja na kateremkoli področju, potem je gimnazija za vas dobra odločitev. Veseli bomo, če boste izbrali GIMNAZIJO LAVA.

Svetujem vam, da si natančno preberete Razpis za vpis v 1. letnik srednjih šol za šolsko leto 2021/2022, da se pred izpolnjevanjem prijave posvetujete tudi na svoji osnovni šoli in da pravočasno, najkasneje do 2. aprila 2021, oddate prijavo za vpis v začetni letnik srednje šole.

Naši dijaki in profesorji so vam pripravili zanimive vsebine, zato izkoristite malo drugačen informativni dan za zbiranje vtisov in informacij, vprašajte, kaj vas zanima, da boste lažje sprejeli pravo odločitev.

Vabljeni na Gimnazijo Lava in OSTANITE ZDRAVI!

Mojca Bučar Trotovšek, svetovalna delavka

https://old-gl.sc-celje.si/vsebina/nalozeno/2015/11/gl-zbornik-2021.pdf

https://old-gl.sc-celje.si/tag/zakaj_lava/

Kako se prijaviti, kdaj ipd.

https://old-gl.sc-celje.si/vsebina/nalozeno/2015/11/l-vpis-v-1-letnik-za-splet-2021.pdf

Vprašajte nas, odgovor boste našli po informativnih dneh na spletni strani.

Naša spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje.Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. Onemogočite jih lahko v nastavitvah vašega brskalnika (nekatere storitve potem morda ne bodo delovale).