Pomemben obisk na Gimnaziji Lava

V petek, 15. 12. 2017, smo na šoli gostili evropskega poslanca Franca Bogoviča. Naša šola se je letos vključila v program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, saj se vsi zavedamo, kako pomembno je ozaveščanje o aktualni politiki. S tem namenom sta nam profesorici Katarina Obreza in Darinka Grešak omogočili srečanje s poslancem.

Gospod Bogovič je poslanec Republike Slovenije v Evropskem parlamentu v Bruslju, kjer zastopa Slovensko ljudsko stranko v politični skupini Evropske ljudske stranke. To delo opravlja od leta 2014. Na političnem področju je zbral mnogo uspehov in dosežkov: kar štiri zaporedne mandate je bil župan Občine Krško, bil je tudi poslanec Državnega zbora RS, predsednik Slovenske ljudske stranke in minister za kmetijstvo in okolje.

Sproščenemu pogovoru z gostom, ki sta ga vodila Eva Kodrin (2. b) in Jan Rudež (3. d), smo prisluhnili dijaki 1. b, 2. b, 3. b in 3. c. Gospod nam je na zanimiv in privlačen način predstavil delo parlamenta in svojo politično pot. Po vodenem delu je sledil čas za naša vprašanja, s katerimi smo se dotaknili aktualnih tem.

Srečanje je bilo zanimiva izkušnja, saj smo izvedeli precej novega in spoznali, da sta za uspeh potrebna trud in skromnost, ki pa je gospodu Bogoviču zagotovo ne primanjkuje.

 

Maša Volavšek in Eva Kodrin, 2. b

Nazaj