Pomlad je v polnem razcvetu in prinaša s seboj novo energijo, ljubezen ter priložnost za povezovanje. V tem duhu je Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje pod vodstvom zborovodje Matevža Pušnika v torek, 14. 5. 2024, pripravil pomladni koncert, ki je navdušil številne obiskovalce.

Kot gostje so na koncertu nastopili tudi komorna zasedba flavt s klavirjem, šolski bend Gimnazije Lava Eruption in narodnozabavni ansambel Šolskega centra Celje, ki so skupaj z zborom ustvarili večer, poln harmonije in čustvenih trenutkov. Mentorica gostov je profesorica glasbe Metka Jagodič Pogačar.

Pevci zbora so se najprej predstavili z istrskima ljudskima KANTAJ NINETA – DAJTE, DAJTE, sledile so tri skladbe, s katerimi so se predstavili na Mednarodnem tekmovanju pevskih zborov v Italiji, in sicer:

· Jacobus Handl Gallus: O MAGNUM MYSTERIUM (responzorialni spev iz božične večernice);
· Josef Rheinberger: NACHTGESANG (Robert Reinick);
· Tadeja Vulc: ČE BI JAZ BILA FČELICA (prekmurska ljudska iz Šalovcev).

Prvi del koncerta so zaključili z EXSULTATE (Mary Lynn Lightfoot).

Nato je sledila komorna zasedba flavt s klavirjem, ki se nam je predstavila s skladbo OKTOBER (Agata Gojšek in Zala Pušnik).

Šolski bend Gimnazije Lava Eruption pa je za nas pripravil pester izbor skladb, predstavili so se z:

· Katalena: ZRELO JE ŽITO;
· MRFY: PRJATUČKI;
· Tabu: HVALA ZA RIBE.

Ker vsi vemo, da je povezovanje ključ do uspeha, se je zbor pridružil še bendu in skupaj so odpeli ter odigrali pesem Piknik skupine Siddharta.

Pevci so veliki ljubitelji narodnozabavne glasbe in pesmi o Sloveniji najlepše zvenijo v narodnozabavnih izvedbah, zato so najprej zapeli pesem Jakoba Aljaža TRIGLAV (Matija Zemljič – Slavin), prir. Janez Močnik. Nato pa so se združili še z narodnozabavnim ansamblom ŠC Celje in skupaj razigrali Celjski dom s skladbama:

· Slavko in Vilko Avsenik: SLOVENIJA, OD KOD LEPOTE TVOJE (Marjan Stare);
· Slavko in Vilko Avsenik: VEČER NA ROBLEKU (dr. Ferry Souvan);

Koncert se je zaključil s pesmijo Aleša Klinarja SVOBODNO SONCE (Dušan Velkavrh).

Skip to content