V petek, 13. 12. 2019, nas je obiskal Franc Bogovič, nekdanji prvak Slovenske ljudske stranke, štirikratni krški župan in trenutni evropski poslanec. Njegov mandat najbolj zaznamuje delo na področju regionalnega razvoja in kohezijske politike.

FOTO: Matic Holobar

Po predstavitvi svojega temeljnega projekta Pametne vasi, s katerim stremi k modernizaciji ruralnih območij s pomočjo novih tehnologij in socialnih konceptov, se je dotaknil tudi ključnih izzivov EU, kot so Zeleni dogovor, Brexit, širitev EU na Zahodni Balkan, spoštovanje vladavine prava in migracijska kriza. Po seznanitvi z njegovim poslanskim delom v odborih REGI in AGRI smo dijaki zastavili mnogo tehtnih vprašanj, navezujoč se na aktualno problematiko (obramba v EU in Natu, kurdsko-turško vprašanje, malteška korupcija zaradi umora preiskovalne novinarke).

FOTO: Matic Holobar

Spoznali smo, da že dejavnost in angažiranost enega človeka v mednarodni politiki nosi veliko težo, kar dokazuje, da je prepričanje o tem, da ne zmoremo poseči po najvišjih funkcijah zaradi majhnosti naroda, le v naših glavah.

Eva Drofenik

Skip to content