V preteklih dneh (od 30. 9. do 5. 10. 2019) smo dijaki  2. b gostili nemške dijake iz Singna. Pozdravili smo jih s prireditvijo, na kateri je igral tudi šolski bend pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar. Sledil je kratek ogled šole, kasneje pa še delavnice iz slovenščine in matematike. Že na začetku izmenjave nas je vse sprejel tudi župan MOC Bojan Šrot, nemški dijaki pa so si ogledali še Celje in razstavo Mesto pod mestom.

Naši profesorji so nam med tednom pripravili več delavnic: obiskali smo turistično kmetijo Šolar v Laškem, celjsko športno dvorano Zlatorog, pivovarno Laško, Pelikanov atelje, razstavo o Almi Karlin, šolsko sobo pobega, Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga, Sankaku judo klub, fontano piva v Žalcu, nekateri pa so preučevali Savinjo.

V popoldanskem času smo obiskali Stari grad in kegljali v Golovcu, ker pa so bili naši gostje tako zelo navdušeni in polni adrenalina, so se odločili še za vožnjo z gokarti. Goste smo popeljali na slovensko obalo, kjer nam je ponagajalo vreme, a so se naši nemški prijatelji vseeno zabavali, saj je bilo na avtobusu veselo vzdušje.

Zadnji dan smo pripravili zaključno prireditev, ki so si jo ogledali tudi dijaki 1. b, ravnatelj in nekateri naši profesorji. Izmenjavo je koordinirala profesorica Polona Zalokar.

Izmenjava je bila zelo zanimiva, saj smo počeli veliko različnih stvari in tudi gostje so bili zelo prijetni. Veliko smo se pogovarjali in menim, da smo spletli dokaj močna prijateljstva.

Ana Maria Kotnik, 2. b

Skip to content