Naši dijaki odlični na zaključni prireditvi jesenske šole podjetništva

Dijaki 2. letnika tehniške gimnazije so letošnjo jesen v Inkubatorju savinjske regije obiskovali zanimiva predavanja ter delavnice, ki so jih vodili strokovnjaki iz gospodarstva, o podjetniških idejah, prototipiranju, pitchingu, skratka o tem, kako priti od podjetniške ideje do končnega produkta.

V sredo, 6. 12. 2017, je v Barbarini dvorani Knežjega dvorca v Celju potekala zaključna prireditev, kjer so nekatere ekipe predstavile svoje ideje in zamisli. Tričlanska komisija je temeljito izprašala sodelujoče dijake ter razglasila najboljše tri ekipe, ki so prejele brezplačno uporabo prostorov in infrastrukture Inkubatorja savinjske regije v Celju.

1. mesto je osvojila ekipa z idejo SelfSound, ki so jo sestavljali Matic Absec, Filip Ratkajec, Jaka Kedačič in Patrik Praprotnik (vsi GL-2. e).

Zmagovalna ekipa Selfsound z razredničarko. FOTO: Gregor Vrečko

2. mesto je osvojila ekipa SpineLabs, ki so jo sestavljali Tomaž Rejc Zagožen, Žan Vengust, Luka Komplet (vsi dijaki Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije) ter Jaka Baš (2. e-GL).

Drugouvrščena ekipa SpineLabs. FOTO: Gregor Vrečko

3. mesto je osvojila ekipa Slepi asistent v sestavi Boris Savkovič, Aljaž Vizjak, Matjaž Vuherer, Tim Lenarčič (GL-2. e), Tara Filčič (GL-2. a) in Gašper Lončar (GL-4. f).

Tretjeuvrščena ekipa Slepi asistent. FOTO: Gregor Vrečko

Vsem, ki so si upali predstaviti svoje podjetniške ideje, iskreno čestitamo in upamo, da bomo o njihovih idejah ter produktih v prihodnosti še slišali.

Peter Juvančič

 

Nazaj