Naša narodna izmenjava s Ptujčani se je začela 22. 4. 2022, ko smo se dijaki 1. b z vlakom odpravili na Ptuj. Ptujčani so nam pripravili zanimiv sprejem, obogaten z glasbenimi točkami. Na začetku je bilo malo nelagodno, saj se nismo poznali, a sčasoma smo se začeli pogovarjati in tvoriti prijateljstva, skupaj smo plesali in peli. Ogledali smo si mesto in njegove znamenitosti. Naše druženje smo končali ob igranju odbojke in nogometa.

Sedaj pa je bil čas, da Ptujčane pogostimo mi. V petek, 10. 6. 2022, so vstopili v prostore Šolskega centra Celje, kjer smo jih sprejeli in popeljali v naš skupni prostor. Za njih smo pripravili dve pevski točki, Ilyza Bedžeti je zaigrala na violino, Natalija Sušnik pa je nastopila kot mažoretka. Kasneje smo jim razkazali mesto in njegove znamenitosti. Po ogledu so se gostje lahko preizkusili v sobi pobega Rudnik, ostali pa smo igrali družabne igre ob poslušanju glasbe. Skupno druženje smo zaključili ob igranju odbojke, košarke, krosmintona in z izvajanjem mažoretk.

Med našo izmenjavo smo zelo uživali. Spoznali smo veliko novih prijateljev in izvedeli veliko novega ne le o Ptuju, ampak tudi o Celju.

Urh Kincel, 1. b

 

#
Skip to content