Mednarodna izmenjava Art for environment

Celjski mladinski center, znotraj katerega deluje informacijska točka Europe Direct Savinjska, išče kandidate, stare 18–22 let, za udeležbo na mednarodni izmenjavi z naslovom Art for environment, ki bo potekala v Romuniji. Stroški za prenočišče in hrano so vključeni. Nastanitev udeležencev bo v mladinskem hotelu v Călimăneşti. Potni stroški izmenjave so povrnjeni v višini do 170 € na osebo.

Kje: Călimănești, Romunija

Kdaj: 7. 5. 2017–20. 5. 2017

Art for environment je vrsta umetnosti, ki nam pomaga izboljšati odnose z naravo in nas izobražuje o okoljskih problemih. Ideja tega projekta je nastala med desetimi mladimi iz Romunije, Grčije, Bolgarije in Italije, ki so se leta 2015 udeležili mladinske izmenjave v okviru projekta mobilnosti mladih. Cilj projekta je spodbujati koncept okoljske umetnosti, ki ustvarja povezavo med mladimi in naravo ter gradi trajnostni odnos med mladimi in naravo.

Posebni cilji projekta so:

  • izboljšanje odnosov med mladimi, naravo in okoljem;
  • informiranje, interpretacija narave kot celote ter izobraževanje mladih o okoljskih problemih;
  • sprememba odnosa med mladimi in naravo ter iskanje novih načinov sožitja z naravo;
  • prepoznavanje in reševanje okoljskih problemov, obnova ekosistemov na umetniški način.

Tovrstne mladinske izmenjave predstavljajo učinkovito orodje neformalnega in priložnostnega učenja, kjer mladi ustvarjajo projekte, utrjujejo znanje, pridobivajo nove in nadgrajujejo že usvojene kompetence.

Prijave pošljite najkasneje do 17. 3. 2017 na info.pentlja@mc-celje.si. Dopišite ime, priimek in priložite motivacijsko pismo (zakaj bi šli).

 

Nazaj