Mednarodna izmenjava 2017

V tednu od 25. 9. do 29. 9. 2017 smo dijaki evropskega razreda Gimnazije Lava gostili nemške vrstnike iz Singna. V tem času smo si v angleščini in naši malce polomljeni nemščini izmenjali izkušnje, se seznanili z učnim sistemom v naši in njihovi državi ter se predvsem imeli lepo v slehernem trenutku, ki smo ga preživeli skupaj.

Program smo uradno otvorili v ponedeljek, ko smo za nemške dijake pripravili krajšo predstavitev in kvize o naši državi, sledil je ogled šole in nato igra Skriti zaklad, kjer so se vsi zelo izkazali. Sledilo je prvo druženje, ki smo ga preživeli ob polnih pladnjih slaščic. Razdelili smo se v skupine, v katerih smo bili ves teden, vsaka skupina pa je imela svojo temo.

Zelo zanimivo je bilo poučevanje slovenskega jezika, ki je potekalo tako v angleščini kot tudi v nemščini, saj so dijaki pokazali veliko zanimanja za slovenske šumnike in za naglaševanje daljših besed. Ponedeljek smo sklenili z delom v skupinah in s kosilom v šolski jedilnici.

V torek in četrtek smo v skupinah preživeli ves dan, v sredo pa smo opravili daljši izlet v Ljubljano, kjer smo si ogledali tamkajšnje znamenitosti, in v Piran, kjer sta nas pričakala s soncem obsijan Tartinijev trg in umirjeno bleščeče morje. Po skoku najpogumnejših v valove smo z ladjico obkrožili slovensko obalo in se izkrcali v Portorožu, kjer smo ponovno stopili na avtobus in se odpeljali v Celje.

Zaključek druženja smo opravili v petek na celjskem Starem gradu in z lepimi besedami naših in tujih profesorjev dokončali prvo poglavje knjige o mednarodni izmenjavi tega šolskega leta, ki pa še zdaleč ni dokončana.

Eva Kodrin, 2. b

 

Nazaj