V soboto, 18. marca 2023, se je v dvorani Golovec odvil za maturante dolgo pričakovani maturantski večer. Na plesišču se je v ritmih mazurke, četvorke ter v spletu standardnih, sodobnih in latinsko- ameriških plesov zavrtelo 93 maturantov naše šole, ki so medse povabili tudi maturante drugih šol. Za ubrane plesne korake je letos poskrbel učitelj plesa Boštjan Špiljar iz Plesnega vala, za odlično vzdušje na plesišču pa Unikat. V imenu dijakov sta se učiteljskemu zboru in staršem v ganljivem, a malce šaljivem govoru zahvalila Janja Rožanc in Urh Videčnik. Himno na odru, Gaudeamus igitur, so vodili Tilen Zorin, Miha Švajger in Barbara Jelenko. V imenu generacije maturantov se je ravnatelju, gospodu Petru Juvančiču, s šopkom zahvalila Nika Košir, direktorju Mojmirju Klovarju pa Barbara Jelenko. Razredničarkam so šopke zahvale podelili Patrick Miklavčič, Rok Obreza, Jaka Meznarič in Miha Švajger, z njimi pa so v tradicionalnem plesu z učitelji zaplesali Maja Petauer, Tija Pšaker, Timotej Cvikl, Erik Hostnik in Urh Videčnik. Ples je povezovala gospa Jožica Škorja.

V neuradnem delu so se oddelki predstavili s svojimi video posnetki, za izjemno vzdušje pa je ponovno poskrbel šolski bend Eruption. Tokrat so bend sestavljali izjemna solistka Tija Pšaker, maturantka evropskega oddelka Gimnazije Lava, brez katere v treh letih šolanja ni minil skoraj noben nastop na naši šoli. Poleg nje sta bili na odru tudi dve odlični pevki, maturantki splošne gimnazije, Tjaša Ulčnik in Barbara Jelenko. Za instrumentalni del so poskrbeli tudi trije tretješolci, sošolci tehniške gimnazije, pianist Janez Vošner, kitarist Jure Kropec in bobnar Bor Lebič, dijak drugega letnika tehniške gimnazije Blaž Krušič, prav tako odličen kitarist. V bendu je igral tudi maturant Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Aljaž Rozman, tokrat kot pevec in bas kitarist. Eruption je tako poskrbel za šest skladb.

Za pomoč pri organizaciji plesa se zahvaljujem profesorici Metki Jagodič Pogačar za mentorstvo dijakom ob himni Gaudeamus igitur in za izjemni nastop šolskega benda Eruption, profesorici Katarini Petač za mentorstvo dijakom pri njihovem govoru in profesorju Tomislavu Viherju za mentorstvo pri uvodnem filmu, v katerem so nastopili maturanti Gimnazije Lava, glavni vlogi pa sta odigrala maturanta Tina Jelenko in Urh Videčnik. Film je po moji idejni zasnovi posnel in zmontiral Niko Žafran, dijak tretjega letnika.

Verjamemo, da bo maturantski ples ostal tako dijakom kot tudi njihovim najbližjim in najdražjim dolgo v najlepšem spominu.

Ogledate si lahko slike maturantskega plesa in uvodni film.

Organizatorica maturantskega plesa
Polona Zalokar

Skip to content