GOLDEN VOICES OF MONTSERRAT 2018

Pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora ŠCC so se od 18. do 23. marca 2018 udeležili mednarodnega tekmovanja pevskih zborov Golden voices of Montserrat v španskem mestu Lloret de Mar. Pod vodstvom zborovodkinje Andreje Ocvirk in ob strokovni pomoči Boštjana Korošca so osvojili 2. nagrado tekmovanja.

Že v ponedeljek popoldne so imeli pevci tekmovalni nastop, na katerem so pred 3-člansko komisijo zapeli O lux beata Trinitas Andreja Makorja, istrsko ljudsko Dajte novici na kolač Ambroža Čopija in Quod licet, ingratum est Jacobusa Gallusa. Po tekmovalnem nastopu pa so vsi zbori pod vodstvom britanskega zborovodje Colina Touchina dokončno izpilili pesem Davida Bowieja Heroes, saj je bilo mednarodno tekmovanje Golden voices of Montserrat posvečeno njemu.

V torek dopoldne so se vsi zbori zbrali pred mestno hišo in odpeli pesem po lastnem izboru, popoldne pa so si naši pevci ogledali Barcelono. Med drugim so obiskali znamenito baziliko Sagrada Familia, ki jo je zasnoval Antiono Gaudi, in nogometni stadion Camp Nou, ki je last nogometnega kluba Barcelona. Nato so se zapeljali do Mountjuica, kjer jih  je čakal prečudovit razgled na Barcelono. Dan so zaključili na znameniti ulici Rambla.

V sredo je pevce čakala posebna izkušnja, saj so se odpeljali na Montserrat, sveto goro Kataloncev, in zapeli v benediktinskem samostanu.

Pevci so zopet doživeli zanimive in neprecenljive izkušnje.

Nazaj