Ekskurzija na Nizozemsko in v Belgijo

V soboto, 18. 3. 2017, smo dijaki Gimnazije Lava odšli na ekskurzijo na Nizozemsko in v Belgijo. Naš prvi cilj je bil Amsterdam, mesto kanalov, koles in trave, ki je hkrati glavno mesto Nizozemske. Vožnja je bila dolga, a smo se dobro razgibali s celodnevnim sprehodom po mestnih ulicah. Obiskali smo rojstno hišo Anne Frank in se z ladjico peljali po amsterdamskih kanalih. Proti koncu dneva smo se sprehodili skozi rdečo četrt, kjer smo videli še temno plat tega čudovitega mesta. Naslednji dan smo se odpeljali do ribiške vasice Volendam. Od tam pa smo odrinili proti jugozahodnemu delu države, ki ga zaznamujejo številni gradbeni projekti s skupnim imenom Delta projekt.

Na enem izmed številnih mostov v Amsterdamu

Pot nas je peljala proti Belgiji, kjer nas je takoj očaralo eno izmed najlepših belgijskih mest Gent. Petdnevno ekskurzijo smo nadaljevali z vožnjo proti Brugesu. Naredili smo večerni ogled srednjeveškega središča mesta. Naslednji dan smo šli v Bruselj, kjer smo imeli predstavitev na Odboru regij, potem pa še sestanek v Evropskem parlamentu. Čeprav smo pričakovali, da bo veliko resnejše in dolgočasnejše, smo bili prijetno presenečeni, saj je bilo prav zanimivo. V Bruslju smo obiskali še Atomium. Na poti domov smo se ustavili še v Kölnu.

V Bruslju

Ekskurzija nas je peljala čez pet različnih držav, obiskali smo šest zanimivih in lepih mest, videli ogromno znamenitosti in spletli nova prijateljstva. 

Sprejel nas je poslanec v Evropskem parlamentu Franc Bogovič

Maruša Žučko, 1. a

 

 

 

Nazaj