Mateja Gomboc je pisateljica in prevajalka, avtorica številnih učbenikov in priročnikov za slovenski jezik, profesorica slovenščine na Škofijski klasični gimnaziji in članica Društva slovenskih pisateljev.

Piše leposlovje za otroke, mladino in odrasle, po številnih nagradah, ki jih je prejela za svoje kratke zgodbe, je njen drugi roman Balada o drevesu prejel nagrado desetnica in bil v letošnjem šolskem letu izbran v projektu Rastem s knjigo za srednje šole.

V romanu Balada o drevesu se prvoosebna pripovedovalka Ada, dijakinja 3. letnika gimnazije in nadarjena mlada violinistka, sooča z življenjem po samomoru svojega fanta Majka. Pred bralce se nevsiljivo razgrne kompleksna zgodba in nam s pomočjo zanimive metaforike pomaga uvideti globine  travmatične izkušnje.

O romanu Balada o drevesu, temah, ki jih odpira, ter o čarih in težavah pisateljskega poklica se bodo pogovarjale dijakinje Literarnega kluba Gimnazije Lava v ponedeljek, 20. februarja, med 9.40 in 10.25 v šolski knjižnici. Na literarni dogodek se lahko prijavite na spodnji povezavi. 

https://forms.office.com/e/LPbKpWX0Fb

 

Špela Zupan,
mentorica Literarnega kluba

Skip to content