Kdo sta Neža Kovač in Florjan Perec?

V letošnjem šolskem letu predsednika Dijaške skupnosti dijaki volite na čisto pravih volitvah. Na razpis sta se s svojima kandidaturama prijavila Neža Kovač iz 2. c in Florjan Perec iz 4. b. Oba sta svoje vodstvene sposobnosti že dobro pokazala znotraj razredne skupnosti, ker pa imata tudi veliko svežih idej za delovanje dijaške skupnosti, sta v letošnjem letu sprejela večji izziv. V tem in začetku prihodnjega tedna se vam bosta skušala čim bolj celostno predstaviti, ne bojte pa se ju ustaviti na hodniku in ju povprašati, kar vas zanima, še v živo.

Neža Kovač – kandidatka za predsednico Dijaške skupnosti Gimnazije Lava

Sem Neža Kovač in obiskujem 2. c Gimnazije Lava. Prihajam s Planine pri Sevnici, v svojem prostem času se rada družim s prijatelji. Zase menim, da sem prijazna, poslušna, komunikativna ter vedno pripravljena na nove izzive. Po naravi sem zelo kreativna in imam veliko idej za spremembe na naši šoli, a sem vedno tudi pripravljena poslušati predloge drugih dijakov.

Moj cilj je, da bi se dijaki med seboj čim bolj povezali in sodelovali. Želim si, da bi se vsi na naši šoli počutili dobrodošli in sprejeti. Rada bi pomagala dijakom, saj me zanimajo njihovi interesi in želje. Prepričana sem, da lahko s skupnimi močmi naredimo našo šolo boljšo za vse.

 

Florjan Perec – kandidat za predsednika Dijaške skupnosti Gimnazije Lava

Sem Florjan Perec, dijak 4. letnika evropskega oddelka Gimnazije Lava, star 18 let in prihajam iz Dramelj. Uživam v učenju novih jezikov, rad pa se smejim in pomagam, kjer to lahko. Moje dosedanje izkušnje so me naučile, da je biti dober vodja več kot le naziv – pomeni razumeti potrebe skupnosti in ustvariti okolje, kjer se lahko vsak počuti slišan in upoštevan.

Če bom izvoljen za predsednika dijaške skupnosti, bom stremel k temu, da šolo naredimo še boljšo za vse nas. Moj program bo temeljil na organizaciji zabavnih in aktualnih dogodkov skozi vse leto, kjer se bomo lahko še bolj povezali, sprostili in uživali v šolskem življenju. Gre za dogodke, kot so športna tekmovanja, kulturne prireditve, tematski dnevi, ustvarjalne delavnice in še več. Verjamem, da so takšne aktivnosti ključne za grajenje dobrih odnosov in krepitev dijaške skupnosti.

Moje glavno vodilo je ustvariti prostor, kjer bo vsak dijak imel možnost sodelovati, se izraziti in oblikovati dogajanje na šoli. Poudaril bom pomen komunikacije in sodelovanja med vsemi dijaki, učitelji in šolskim vodstvom, saj verjamem, da lahko le skupaj dosežemo resnične spremembe.

 

Predvolilna kampanja poteka do 8. 10. V sredo, 9. 10., je volilni molk. Volitve bodo potekale v četrtek, 10. 10., po posebnem razporedu. Volilno pravico imate vsi dijaki Gimnazije Lava.

 

Dijaška skupnost Gimnazije Lava

Skip to content