Zaključena druga izmenjava s češko gimnazijo iz Stražnic

V četrtek, 14. 6. 2018, smo v slovo pomahali drugi generaciji slovensko-čeških izmenjav. Kar je 22 dijakov 2. in 3. letnika začelo aprila v Stražnicah, so njihovi češki prijatelji dokončali ta teden v Celju.

Sprejel nas je celjski župan Bojan Šrot

Dogajanje je bilo kar pestro: začeli smo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, gostom smo pokazali lepote Celja in Slovenije, sprejel nas je celjski župan Bojan Šrot, na Starem gradu smo s skupinsko fotografijo za vedno obeležili naše druženje, podali smo se na lov za sebki po Celju, obiskali smo Ljubljano in Portorož, kjer smo se prepustili igri morja in sonca, nato pa smo obiskali še najnižjo restavracijo – 160 metrov globoko v temi smo pojedli pravo rudarsko malico. Zaključili smo s preverjanjem znanja Čehov o naši SLOVEniji. Odrezali so se neverjetno dobro in tako pokazali, da smo mi kot gostitelji, turistični vodniki in učitelji slovenščine svojo nalogo opravili z odliko.

Bravo, Anja, Tamara, Neža, Zala, Azra, Lea, Špela, Anej, Neža, Iza, Izak, Lara, Kaja, Matej, Pia, Anja, Tina, Tilen, Tajda, Katja, Nika, Nika! Uspelo vam dograditi stolp prijateljstva, ki naj še dolgo traja.

V prestolnici

Koordinatorica izmenjave
Andreja Vipotnik Ravnak

 

Povezava: https://www.celje.info/mladi/v-narodnem-domu-sprejem-za-ceske-dijake/

Nazaj