VULKANI 2019

Foto: Gregor Vrečko, 3. e

Ob zaključku pouka v tem šolskem letu smo ponovno nagradili najuspešnejše dijake Gimnazije Lava. Vulkane so prejeli za izjemne uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter nadpovprečne ustvarjalne in poustvarjalne dosežke v interesnih dejavnostih. Ob tej priložnosti je gospa Birgit Bader, strokovna sodelavka nemškega ministrstva za izobraževanje v tujini,  dijakom podelila tudi Nemške jezikovne diplome II (DSD II).

Slavnostna prireditev je potekala v Modri dvorani Kongresnega centra Celje 18. junija 2019. V kulturnem programu, s katerim smo počastili tudi prihajajoči dan državnosti, so nastopili glasbeniki Živa Knez, Neža Pogačar, Pia Drofenik, Matevž Krašek, Tadej Jeršič, Lev Podbregar, Nejc Mlakar in Anja Glušič. Program so povezovale Maruša Žučko, Lina Kovač in Zala Perlič.  

Pri pripravi in izvedbi prireditve so sodelovali profesorji Metka Jagodič Pogačar, Andreja Leskovar, Tomislav Viher in Simona Jereb. Novo podobo najprestižnejše šolske nagrade je oblikoval profesor Peter Arlič s Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije. Predstavitve dobitnikov vulkanov in seznam prejemnikov Nemških jezikovnih diplom II si lahko ogledate na tej povezavi.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem. Ponosni smo na vas in vam želimo še veliko uspehov.

 

Ravnatelj Peter Juvančič in kolektiv Gimnazije Lava

 

Nazaj