Veličasten ples maturantov

V soboto, 26. januarja 2019, so maturantke in maturanti Gimnazije Lava zaplesali na svojem maturantskem plesu. Na plesišču dvorane Golovec se je v spletu standardnih, latinskoameriških plesov in četvorke zavrtelo 132 četrtošolcev in 60 zunanjih plesalcev. Himno maturantov, Gaudeamus igitur, ki so jo vodile Živa Knez, Gaja Hribernik in Katarina Hochkraut, so maturanti ubrano zapeli ob soju lučk. Po nagovoru direktorja Igorja Dosedle in ravnatelja Petra Juvančiča sta dijake, profesorje, starše in druge navzoče v dvorani s svojim iskrenim, a iskrivim govorom nagovorila maturanta Tina Trupi in Jure Hladin. Maturantka Neli Čadej in njen soplesalec Domen Romih sta s svojim veličastnim dunajskim valčkom pričarala čarobno vzdušje. Ob koncu uradnega dela so dijaki najprej zaplesali s svojimi razredniki, ravnateljem in direktorjem, nato pa še s svojimi starši.

V neuradnem delu je sledilo več glasbenih in plesnih presenečenj naših maturantov. Najprej sta se predstavila Matija Krumpak, ki je v okviru literarnega krožka predstavil eno svojih zadnjih pesmi, in Aljaž Rodič, ki je njegovo pesem tudi plesno upodobil. Sledil je flash mob, ki so ga pripravile Maša Veler, Katja Založnik, Tinkara Žula, Zala Felicijan in Gaja Hribernik. Šolski bend Eruption je s svojimi izjemnimi glasbeniki Živo Knez, Tadejem Jeršičem, Luko Drmičem, Domnom Romihom, Svenom Senico, Kristjanom Šolnom in Matevžem Kraškom napolnil plesišče. Sledil je še en energičen nastop plesne skupine Bastarts, v okviru katere je na plesišču blestel maturant Aljaž Rodič. 

Posebno zahvalo izrekamo plesnemu učitelju Plesnega vala Boštjanu Špiljarju za ubrane plesne korake maturantov, profesoricam Metki Jagodič Pogačar za pripravo dijakov na Gaudeamus igitur ter še posebej za izjemen nastop šolskega benda Eruption, dr. Bredi Marušič za pomoč pri nagovoru dijakov, mag. Jani Kvas za pripravo dijakov na izjemen recital, ravnatelju Petru Juvančiču, Tanji Potočnik ter ostalim profesoricam za pomoč pri organizaciji plesa. Najlepše se zahvaljujemo tudi Špeli Kumer za vodenje prireditve, Jožici Škorja za vezno besedilo, dijakom prvega, drugega in tretjega letnika za pomoč na prireditvi ter glasbeni skupini Unikat, ki je pričarala enkratno vzdušje in polnila plesišče do zgodnjih jutranjih ur.

Verjamemo, da bo dijakom ostal njihov maturantski ples v najlepšem spominu.

Organizatorica maturantskega plesa
mag. Polona Zalokar

 

 

Nazaj