Vabilo za osnovne šole – Irske legende

Nedavno smo z dijaki na Gimnaziji Lava izdali knjižni prevod trinajstih irskih legend, ki smo jih opremili z lastnimi ilustracijami. To je prvi prevod tovrstnih legend v slovenščino, zato smo na predstavitev knjige na šolo povabili irskega veleposlanika Mylsa Geirana. Naše Irske legende so zaradi veleposlanikovega navdušenja nad njimi v tem času postale tudi protokolarno darilo irskega veleposlaništva, na kar smo še posebej ponosni.

Ker želimo, da irske legende zaživijo, vam jih z veseljem predstavimo na vaši šoli. Irske legende so tudi tema naše šole v okviru projekta Evropska vas v tem šolskem letu. Legende lahko vašim učencem prebiramo v angleškem ali slovenskem jeziku (za učence imamo pripravljene delovne liste za bralno oziroma slušno razumevanje besedil) in tako popestrimo uro angleščine ter učencem približamo Irsko in njene značilnosti. Glede na jezikovno raven besedil so ta primerna za učence višjih razredov (8. in 9. razred).

Vabimo vas k ogledu Irskih legend v elektronski obliki, prispevka spletne televizije ViTV ter k branju članka v časopisu Delo, ki ga prilagamo.

Za vse informacije in usklajevanje terminov na vaši šoli smo vam na voljo na elektronskem naslovu polonca.zalokar@sc-celje.si.

 

 

 

Lepo vas pozdravljamo.

Koordinatorica projekta
mag. Polonca Zalokar

Ravnatelj
Peter Juvančič

Nazaj