Vabilo na zasedanje Evropskega mladinskega parlamenta

Evropski mladinski parlament vabi dijake na 5. nacionalno sejo, ki bo v Ljubljani med 15. in 19. julijem 2019. Dijaki bodo na zabaven način spoznali probleme, s katerimi se sooča Evropska unija.

Društvo Evropski mladinski parlament Slovenije se že več let ukvarja z organizacijo večdnevnih dogodkov, simulacij sej po protokolu Evropskega parlamenta z namenom izobraževanja mladih o političnih procedurah in o EU. Posebnost naših dogodkov je mednarodni nabor udeležencev. Seje potekajo v angleščini, zato je udeležba na tovrstni konferenci zanimiva izkušnja in priložnost za aktivno rabo angleščine ter za spoznavanje sovrstnikov iz drugih držav. Participacija za slovenske delegate znaša 50 evrov in vključuje 3 obroke na dan, 5 noči v mladinskem hotelu, prostore, transferje na seji in mentorstvo.

Namen seje je iskanje rešitev za pereče politične probleme, zato splošno znanje zadostuje za konkretne debate (brezposelnost, okoljevarstvena problematika, medijska svoboda …).

Dodatne informacije so dostopne tudi na spletnih straneh https://eyp.org/ (uradna spletna stran mednarodne organizacije) in https://eypslovenia.org/ (uradna spletna stran slovenske veje organizacije).

Prijave zbiramo vključno do petka, 21. 6. 2019, na e-naslovu sandra.dulabic@sc-celje.si ali v kabinetu B-24.

Nazaj