Ustvarjalne delavnice za 4. letnik

Pozdravljeni!

 
Pišem Vam kot organizatorka dogodka z imenom “Ustvari si prihodnost!”, ki se bo 9.12.2016 s pričetkom ob 11. uri odvil v Mladinskem centru Celje.
 
15095056_1509835422376641_7363983889849595206_n
 
Delavnica “Ustvari si prihodnost!” je produkt izbirne vsebine na oddelku za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Ker se je tematika izbire projekta morala osredotočiti na mlade in njihove potrebe, sem navdih zanjo črpala iz svojih izkušenj. Kot študentki zadnjega letnika dodiplomskega študija se mi odpirajo različna vprašanja o tem kam po študiju, kako dolgo bom iskala zaposlitev, ter pri katerih letih se bom lahko osamosvojila. Mislim da je to glavni problem, hkrati pa tudi cilj današnje mladine, postati ekonomsko neodvisen in s tem vreden besede »odrasel«. 
 
 
Do sedaj je bilo v našem okolju, kot tudi po vsej Sloveniji, mnogo dogodkov na temo povečanja zaposljivosti mladih. Večina le teh pa je bila snovana na način okrogle mize z gosti uradniških in političnih krogov. Sama imam v mislim povsem kontrasten dogodek. Menim, da zgoraj omenjeni dogodki dobro prispevajo k osveščanju mladih o možnostih zaposlovanja, dolgoročno pa niso produktivni. Zakaj? Tudi sama sem v času srednješolskih klopi sedela na točno takšni delavnici, ki je imela name vpliv predvsem v smislu zaupanja. Zaupanja, da bo beseda uradnikov/politikov veljala in me bo ob koncu šolanja zaposlitev že kar čakala. Sedaj vem, da temu ni tako in da je pot do cilja izključno v mojih rokah. Na tej delavnici želim spodbuditi mlade k samoiniciativnosti za ustvarjanje svoje kariere že v času šolanja oz. s tem tudi prihodnosti. Dogodek bo zato namenjen dijakom in študentom Mestne občine Celje.
 
 
Delavnica bo izpeljana v 3 sklopih. Prvi, motivacijski del, bo namenjen motiviranju mladih, da vzamejo prihodnost v svoje roke. Tako bomo na delavnici gostili tudi veliko ime med motivacijskimi govorci, avtorja prodajne uspešnice »7 SKRIVNOSTI motivAKCIJE« in soavtorja priročnika »MotivAKCIJA za mlade«, po katerem je bil posnet tudi Celjanom dobro znan mladinski film »Vloga za Emo«, soustanovitelja »BigU« akademije, ter še bi lahko naštevali, Smiljana Morija. 
 
Drugi sklop, diskusijski, bo izpeljan v obliki okrogle mize. Razlika pa bo ta, da bodo mesta uradnikov/politikov zamenjali izključno mladi. Ker je mladinsko delo, delo mladih za mlade se bomo tega slogana tudi držali in k sodelovanju povabili izključno študente in že zaposlene, ki so našli sanjsko zaposlitev s smeri svojega študija. Z nami bodo delili svoje izkušnje in napotke do uspeha.
 
Tretji sklop pa bo namenjen osveščanju mladih o študentskem delu in njegovih prednostih za mreženje, ter posledično ustvarjanje karierne poti v času šolanja. V sodelovanju s študentskim servisom študentski.si pa bomo predstavili tudi izdelavo kariernega načrta kot temelj uspešne kariere.
 
 
Ker pa sem svojo strast do sociologije in mladinskega dela razvila ravno na Gimnaziji Lava, vljudno vabim vaše zaključne oddelke, da se nam pridružijo na delavnici ter naredijo 1. korak do boljše prihodnosti.
 
V upanju na Vaš odziv Vas lepo pozdravljam,
 
Anja Lipičnik

 

Nazaj