TEHNIKA ME ZANIMA – počitniške delavnice

Kljub temu da je večina učencev in dijakov v preteklem tednu uživala počitnice, se je dvajset nadebudnih devetošolcev z različnih osnovnih šol iz celjske regije udeležilo počitniških delavnic, ki smo jih na šoli organizirali za promocijo tehniške gimnazije.

Z delavnicami smo želeli devetošolcem približati predvsem strokovne predmete, ki jih poučujemo na tehniški gimnaziji in ki naše dijake opremijo z ustreznim znanjem, ki ga potrebujejo pri študiju na tehniških fakultetah.

Dijaki so v treh dneh sodelovali v štirih delavnicah:

  1. Kjer je lego volja, je tudi lego pot,
  2. Inženirji v tovarnah prihodnosti,
  3. Možgani sodobnih naprav,
  4. Soba pobega (Escape Room).

Delavnice so izvajali naši učitelji (mag. Lucijana Kračun Berc, Karmen Kotnik, dr. Aleš Lesnika, Tomislav Viher in Marko Vrečko) in dijaki, ki so z učenci devetih razredov delili svoje izkušnje s šolanjem na tehniški gimnaziji.

Ker je bilo zanimanje za delavnice večje od pričakovanega, bomo delavnice ponovno izvedli avgusta, takrat za učence sedmih in osmih razredov.

Verjamemo, da so udeleženci delavnic pridobili precej novega znanja, kako so se v posameznih delavnicah znašli, pa si lahko pogledate na fotografijah, ki jih najdete na spodnjih povezavah.

Anja Ramšak

Prvi dan
Tretji dan

Nazaj