SPREJEM ZLATIH MATURANTOV 2016

22. 9. 2016 je v Narodnem domu v Celju potekal sprejem najuspešnejših maturantov srednjih in poklicnih šol Mestne občine Celje. Po uvodni točki in pozdravu je imel govor župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je med drugim izrazil veselje nad številom zlatih maturantov in željo, da bi se po končanem šolanju zaposlili v Celju ali njegovi okolici. Skorajšnjim študentom je povedal še nekaj o odraslosti in odgovornosti ter jim zaželel obilo sreče na njihovi poti.

Vodja aktiva ravnateljev celjskih srednjih šol Anton Šepetavc se je najboljšim maturantom zahvalil za njihov trud in izrazil upanje, da so dijaki tudi s pomočjo profesorjev v srednješolskih klopeh preživeli najlepša leta svojega življenja.

Na koncu prireditve je v imenu maturantov spregovoril Rožle Toš z Gimnazije Lava. Naša šola je imela letos štiri zlate maturante. To so bili Miha Herlah in Jaka Krušič s splošne gimnazije ter David Simonič in Rožle Toš s tehniške gimnazije. Vsi zlati maturanti so prejeli darilo, in sicer roman Anne Wambrechtsamer Danes grofje celjski in nikdar več.

dsc_3838

Sprejem zlatih maturantov na šoli. Od leve proti desni: direktor Igor Dosedla, Rožle Toš, David Simunič, Jaka Krušič in ravnateljica Marija Gubenšek Vezočnik. Na sliki manjka Miha Herlah.

Priznanje je prejel tudi Rok Krumpak zaradi udeležbe in izjemnih dosežkov na mednarodnih tekmovanjih s področja informatike.

Bogat kulturni program je letos pripravila Gimnazija Lava. Scenarij prireditve je napisala dr. Breda Marušič, ki je bila tudi koordinatorka pri pripravi in izvedbi programa. Prireditev sta povezovala Gaja Hribernik (2. a) in Izak Ravnak (2. b), kot recitatorka je nastopila Špela Vasle (3. c). Njihova mentorica je bila dr. Breda Marušič.

unnamed3

Prireditev v Narodnem domu

Za glasbeni del programa so poskrbeli pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Celje pod vodstvom Andreje Ocvirk. Štiri glasbene točke so izvedli instrumentalisti in pevci: Vane Povše (GL-2. c), Katarina Hochkraut (GL-2. c), Luka Logar (GL-3. b), Miha Gradišnik (GL-3. f), Vid Palčnik (M-1. e), Nace Pogačar (E-3. b), Jure Jordan Kozjak (S-3. b). Njihova mentorica je bila Metka Jagodič Pogačar. Nastopili so tudi plesalci Plesnega foruma Celje z dvema plesnima točkama.

Scena je bila delo Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, mentorica je bila Tanja Barle, ter Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti.

Končani prireditvi je sledilo druženje s pogostitvijo, ki jo je pripravila Srednja šola za gostinstvo in turizem.

Zlatim maturantom čestitamo tudi profesorji in ravnateljica Gimnazije Lava ter jim želimo uspešno pot naprej. Čestitamo pa tudi dr. Bredi Marušič za pripravo (še ene) odlične prireditve.

Mirjam Končan, 3. d
Petra Kotnik

Ravnateljica Gimnazije Lava
Marija Gubenšek Vezočnik

Nazaj