Športno-naravoslovni tabor

V petek, 7. 10. 2016, so v Celje prispeli dijaki drugega letnika V. zagrebške gimnazije. Dijaki 3. a smo jih že nestrpno pričakovali. Po kratki predstavitvi Šolskega centra Celje in malici, ki smo jo pripravili dijaki, smo odšli na ogled mesta, kjer smo gostom predstavili glavne znamenitosti.

Nato smo se z avtobusom odpravili do Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Gorenje, kjer nas je najprej čakalo okusno kosilo. Po odmoru, ki smo ga koristno porabili predvsem za namestitev, smo se dobili v telovadnici, kjer smo se razdelili v dve skupini, vsaka se je preizkusila v lokostrelstvu in v športnem plezanju. Sledil je spoznavni večer.

20161007_162848_hdr

V telovadnici

V soboto smo odšli na kratek pohod po Pohorju in spoznali nekatere njegove značilnosti ter se  preizkusili v filcanju oziroma mokrem polstenju, kjer so nastali prav lepi izdelki. Po kosilu in prostem času smo se preizkusili v igrah z žogo, opazovali smo geografske značilnosti Pohorja in bolje spoznali biodiverziteto obiskanega območja.

20161008_102254

Filcanje

V nedeljo smo se odpeljali na zasneženo Roglo in se peš podali do Lovrenških jezer. Zgodaj popoldne smo se vrnili v Celje. Preživeli smo lep in poučen vikend z obilo zabave ter spletli veliko novih prijateljstev.

20161009_112410

Lovrenška jezera

Aleksandra Keše, 3. a

 

Nazaj