SLAVNOSTNA PODELITEV SPRIČEVAL SPLOŠNE MATURE

Pot učenja se pravzaprav nikoli ne konča, ima pa nekatere mejnike. In enemu od teh smo bili priča v ponedeljek, 11. 7. 2016. V Narodnem domu smo podelili spričevala splošne mature. Maturanti, ki so bili posebej uspešni in so poleg izpolnjevanja šolskih obveznosti svoje znanje poglabljali tudi z raziskovalnim delom, se udeleževali številnih tekmovanj, sodelovali pri kulturnih prireditvah in se izkazali kot odlični športniki, so poleg spričeval prejeli tudi pohvale, priznanja in diplome s knjižno nagrado.

Na spomladanskem maturitetnem roku 2016 je bilo uspešnih 95 % dijakov splošne gimnazije in 100 % dijakov tehniške gimnazije. Ti so v povprečju dosegli 21,3 točk, kar je 3 točke nad državnim povprečjem.

Zlati maturanti so Rožle Toš (33 točk), Miha Herlah (31 točk) in Jaka Krušič (31 točk). Z odličnim uspehom na splošni maturi pa se poleg njih lahko pohvali še 33 dijakov.

DSC_0531

Generacija maturantov Gimnazije Lava 2016

Poleg slavnostnih govornikov ravnateljice Marije Gubenšek Vezočnik in direktorja Šolskega centra Celje Igorja Dosedle so za posebno vzdušje med podelitvijo pod mentorskim vodstvom Metke Jagodič Pogačar poskrbeli mladi glasbeniki Julija Lubej, Janez Turnšek, Luka Ribič in Neža Pogačar. Podelitev je vodila Simona Jereb.

Uspeh naših maturantov ni posledica spleta srečnih naključij. Je rezultat učenja in raziskovanja, pa tudi smelosti in poguma. Zato smo ga vsi skupaj še toliko bolj veseli.

Vsem maturantkam in maturantom iskreno čestitamo.

Simona Jereb

 

Nekaj fotografskih utrinkov z današnje podelitve si lahko ogledate tukaj.

Nazaj