S PESMIJO V PRAZNIČNE DNI

Pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora ŠCC so v sredo, 13. 12. 2017, do zadnjega kotička napolnili Celjski dom. Na božično-novoletnem koncertu S pesmijo v praznične dni so pod vodstvom Andreje Ocvirk in ob strokovni pomoči Boštjana Korošca predstavili izviren in zabaven božični program.

V prvem delu so predstavili primorsko ljudsko pesem Stoji mi polje, nežno pesem slovenskega avtorja Andreja Makorja Prav po prstih in angleško To be or not to be.

Zanimiv program so pripravili tudi naši gostje Mojstri glasbenega ustvarjanja na Šolskem centru Celje, pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar. Slišali smo pesmi: Rehab (Amy Winehouse), Metulji (Pliš) in Božična (Iztok Mlakar). 

V drugem delu so nas pevci popeljali v božično vzdušje s skladbami, kot so Pesem svetonočna plava, Coventry carol, Nocoj je sveta noč, Prišla je lepa sveta noč, Božična uspavanka, That’s Christmas to Me. Za zaključek so se zboru pridružili naši gostje in skupaj so nam zaigrali razgibano skladbo Text Me Merry Christmas.

Ob koncu nas je nagovoril še direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla in vsem obiskovalcem voščil ob bližajočih se praznikih.

Organizatorica
Tjaša Verdev

Nazaj