Prireditev ob dnevu žena

V torek, 7. 3. 2017, je bila v celjskem Narodnem domu prireditev z naslovom Kabaret 17 – zgodba, ki jo poje slovenski poet, s katero smo na Šolskem centru Celje obeležili dan žena. Poslušali smo izbrane slovenske šansone znanih ustvarjalcev, v vmesnih učnih minutah pa tudi razlage te zapostavljene glasbene zvrsti.

Neli in Luka (Foto: Matic Javornik)

Program so odlično izvajali Luka Logar, Nace Pogačar, Anja Kunej, Vid Palčnik, Jure Jordan Kozjak, Miha Gradišnik in Tina Trupi. Njegova posebnost je bila, da so vsi nastopajoči peli, igrali, plesali in deklamirali. Z nebesedno govorico so jih na odru spremljali plesalka Neli Čadej, Gregor Lončar, Miha Parežnik, Maks Ivo Moser in Maja Nesladek.

Foto: Matic Javornik

Na izvajanje programa so dijake pripravile profesorice dr. Breda Marušič (režija, scenarij, mentorstvo nastopajočim), Metka Jagodič Pogačar (idejna zasnova, izbor glasbe, mentorstvo glasbenikom) in Sava Malenšek, svetovalka za gib. Scenografija je bila delo Tanje Barle, učiteljice s SŠGVO, zastavo in masko pa so izdelali na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko.

Revolucija (Foto: Matic Javornik)

Šanson je navdušil obiskovalce, ki so nastopajočim namenili dolge stoječe ovacije. To je pomembno, ker za razliko od mnogih zabavnih in narodno-zabavnih skladb, namenjenih površnemu, nekritičnemu poslušanju, njegova kombinacija glasbe, poezije in umetniške interpretacije zahteva pozornost, poglobljeno doživljanje, razmišljanje in razumevanje.

VEČ FOTOGRAFIJ

Nazaj