PREDPOČITNIŠKO GLASBENO DOGAJANJE NA ŠCC in OBISK OSNOVNOŠOLCEV

Zadnji teden v oktobru je bil za Mojstre glasbenega ustvarjanja na ŠCC precej pester. V torek, 24. oktobra 2017, so se morali kar dvakrat izkazati pred približno 700 osnovnošolci, ki so nas obiskali na dnevu odprtih vrat. V telovadnici so jim pripravili prijeten kulturni program, kjer so se člani benda najprej predstavili sami, v nadaljevanju pa so se povezali s plesalci, pa tudi z akrobatsko skupino Skokci, ki je tokrat nastopila ob živi glasbi. Navdušujoče in to prav za vse! Hvala glasbenikom: Tadeju Jeršiču, Mihi Gradišniku, Nacetu Pogačarju, Svenu Senici, Jonu Klemnu, Domnu Romihu in Luki Drmiču, plesalcema Aljažu Rodiču in Maju Miklavu, ki sta se pred nekaj dnevi z odličnimi rezultati vrnila s plesnega prvenstva na Danskem, ter ekipi Skokcev ŠCC.

DOMEN VALIČ NA OBISKU

Po obisku osnovnošolcev so se glasbeniki preselili v B-12, kjer smo na ŠCC gostili Domna Valiča. Izbranim dijakom SŠKER je odigral monokomedijo Zapornik 3.2.3., v nadaljevanju pa smo v pogovoru z igralcem izvedeli marsikaj zanimivega o njegovem delu in življenju. Pogovor z Domnom Valičem smo obogatili s presenečenjem. Pripravili smo glasbeno točko, pri kateri v originalnem videospotu nastopa prav Domen Valič. Za odlično izvedbo so poskrbeli: Anja Užmah, Tina Kodrin, Domen Romih, Luka Krušič, Sven Senica, Matevž Lesjak in Andrej Bantan.

Prijetno pozitivno vzdušje, ki ga je med nas vnesel igralec, smo čutili vsi, ki smo bili v dvorani.

Domen Valič pa si je po nastopu vzel čas za dijake in nastalo je …

KOSTANJEV PIKNIK NA KOSOVELOVI ULICI

27. oktobra 2017 so dijaki ŠCC pripravili bogat glasbeni program, s katerim so nastopili na Kostanjevem pikniku na Kosovelovi ulici za dijake SŠSMM. Priložnosti primerno so za nastop pripravili čudovite primere narodno-zabavne glasbe, za katero v šolskem prostoru ni prav veliko priložnosti. Nastopili so: Gašper Polak, Nejc Gubenšek, Nejc Lakner, Matic Koražija, Jernej Koražija, Andrej Belej, Jernej Klakočer, But ?, Gašper Krivec, Leon Kovše, Hrvatin ?, Svit Šket, Jernej Čakš in Uroš Kos. Dijakom za nastope iskreno čestitamo.

Na jubilejnem 3-KONS-u sodelovalo 2100 dijakov

V Celju je v torek, 10. 10. 2017, prekipevalo od mladostne ustvarjalnosti. Že desetič so štiri šole, ki živijo, dihajo in utripajo na Kosovelovi ulici v Celju (med njimi ŠC Celje – Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije), pripravile kulturno-družabno prireditev 3-Kons.

Delavnicam je sledila osrednja kulturna prireditev na glavnem odru, na katerem je sodelovalo 200 dijakov. Ti so z uspešnicami legendarnih skupin Queen, Led Zeppelin in Red Hot Chilli Peppers in avtorskimi priredbami dvignili na noge polno dvorano Gimnazije Celje-Center. ŠCC so na prireditvi zastopali Luka Logar (vokal, kitara), Miha Gradišnik (bobni), Nace Pogačar (solo kitara), Luka Drmič (klavir), Jon Klemen (bas kitara), Matej Zidarn (vokal), Jaka Jeršič (kitara), Tadej Jeršič (bas kitara), Kristina Štiglic in Anja Užmah (vokal) ter Andrej Marovšek (klavir).

Posnetek prireditve si lahko ogledate na dijaški spletni televiziji VI-TV: www.vitv.sc-celje.si.

Mentorica: Metka Jagodič Pogačar

Nazaj