PONOVNO V ŠOLI

V teh vročih dneh dijaki zapuščajo šolo – nekateri za dobra dva meseca, četrtošolci za vedno; čas srednješolskega iskanja identitete (aluzija na maturitetni roman ;)) se je iztekel. Na šolo se vrne le redko kdo; da se to zgodi, mora biti poseben razlog.

Dijaki Gimnazije Lava generacije 2008/2009 so se v soboto popoldne vrnili v šolske klopi učilnice B-18, da bi obudili spomine na dogodke izpred 10 oziroma 14 let. Posedli so se po klopeh kot nekoč in pozorno poslušali razredničarko (nekoč je bilo malce drugače). Spominjali so se dogodkov – večinoma lepih, tiste manj prijetne so pozabili ali jih je prekrila patina nostalgije po razigranosti in nedolžnosti najstništva.

Danes so nekdanji dijaki razreda 4 D odrasli, odgovorni in uspešni ljudje; poklicna pot jih je razselila po Sloveniji in svetu. Veseli me, da so se ponovno zbrali in si zaželeli obiskati gimnazijo, na kateri so preživeli 4 pomembna leta življenja.

Po dobri uri sedenja v šolskih klopeh, ki se ga niso naveličali kljub hudi popoldanski vročini, smo druženje nadaljevali v hotelu Celeia – tam, kjer smo se julija leta 2009 tudi poslovili.

Dr. Breda Marušič

Nazaj