Pomembno obvestilo za dijake 4. letnika

Prijava za vpis na dodiplomski študij za študijsko leto 2019/2020 bo potekala preko portala eVŠ (informacijski sistem visokega šolstva RS) in bo le elektronska. Naslov spletnega portala, na katerem bo mogoče oddati prijavo za vpis, je https://portal.evs.gov.si/prijava. Prijava bo aktivna od 12. februarja 2019, ko se odpre prvi prijavni rok za vpis v visokošolske študijske programe, do 18. marca 2019, ko se zaključi. Razpis za vpis bo objavljen predvidoma 1. februarja 2019. 

E-prijava bo možna na dva načina:

  1. s kvalificiranim digitalnim potrdilom (e-podpis) ali
  2. z uporabniškim imenom in geslom.

Za oba načina potrebujete svoj elektronski naslov, na katerega boste dobili tudi obvestilo o oddani prijavi.

Ker digitalno potrdilo bistveno olajša postopek prijave, priporočamo, da se odločite za 1. način in si čim prej pridobite brezplačno kvalificirano digitalno potrdilo. To lahko storite pri naslednjih ponudnikih:

Da bi vam olajšali pridobitev digitalnega potrdila, bodo strokovne sodelavke Upravne enote Celje v torek, 29. 1. 2019, v učilnici A-01a od naših dijakov sprejemale Zahtevek  za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe. Zahtevek najdete na:

https://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiVlogo.esju?id=93

Dijaki 4. letnika Gimnazije Lava boste oddajali dokumente po naslednjem razporedu:

4. e ob 8.40,
4. c ob 8.55,
4. d ob 9.05,
4. a ob 9.10,
4. b ob 9.40.

Prosimo, da upoštevate razpored in s seboj prinesete:

  1. računalniško (ne ročno) izpolnjen Zahtevek za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe, ki mora biti že podpisan;
  2. veljaven osebni dokument.

Če že imate digitalno potrdilo, vam zahtevka ni potrebno oddati.

Po objavi razpisa za vpis se bomo v mesecu februarju in marcu podrobneje pogovorili o razpisu in izpolnjevanju prijave za vpis.

Psihologinja
Mojca Bučar Trotovšek 

Ravnatelj
Peter Juvančič

Nazaj